Louwman Exclusive, officieel vertegenwoordiger van het Britse sportwagenmerk McLaren in Nederland, zal een aantal McLarens op het Concours d’élégance Paleis Het Loo in Apeldoorn tentoonstellen, waaronder de nagelnieuwe McLaren 650S. Zonder twijfel is deze supercar een van de smaakmakers van het concours. Het is voor het eerst dat het Britse sportautomerk aan het concours is verbonden.

Louwman Exclusive en McLaren zijn in Apeldoorn aanwezig met een eigen paviljoen. De nieuwe McLaren 650S die nog maar net is geïntroduceerd, zal er te zien zijn, alsook de McLaren 12C. En McLaren-importeur Louwman Exclusive probeert ook de unieke P1, met een prijs van ruim 1 miljoen euro en een oplage van 375 stuks, naar de paleistuinen te halen.
Arjen van Beek, directeur van Louwman Exclusive: “We merken dat McLaren in Nederland vooral bekend is van de Formule 1. Steeds meer mensen weten wat een fantastische sportauto’s het merk maakt. Sinds wij vorig jaar importeur voor Nederland zijn, laten wij McLaren opduiken op passende en verrassende locaties. Dat kan bijvoorbeeld bij een kunstexpositie zijn in onze showroom aan de A2 bij Utrecht, maar ook op een mooi evenement. Voor ons is het tweejaarlijkse concours in Apeldoorn een uitstekend podium om onze modellen bij het juiste publiek onder de aandacht te brengen.”

NIEUWSTE MCLARENS IN APELDOORN 3

Wat de aanwezigheid van Louwman Exclusive en McLaren extra bijzonder maakt, is de komst van de McLaren P1, een van de meest spraakmakende hypercars van dit moment. Het model is in een beperkte oplage geproduceerd en was binnen no-time uitverkocht. Louwman Exclusive wist een van de 375 exemplaren te verkopen en probeert nu ook een exemplaar mee naar het concours te nemen. Arjen van Beek nogmaals: “Louwman Exclusive het adres voor exclusieve auto’s, is niet alleen actief in Nederland, maar in heel Europa. Dat betekent dat wij altijd op zoek zijn naar bijzondere auto’s voor onze klanten. De P1 is zo’n model en zou niet misstaan op het concours. Het wordt spannend, maar we hopen ‘m op tijd binnen te hebben. En als de P1 er is, gaat hij natuurlijk mee naar Apeldoorn.”

Louwman Exclusive is onderdeel van de Louwman Groep, een van de grootste particuliere automotive ondernemingen in Nederland en onder meer verantwoordelijk voor de import van de merken Toyota, Lexus, Suzuki, TVR en Morgan. Tot de groep behoort ook het wereldberoemde Louwman Museum in Den Haag, waar een van de belangrijkste modellen uit de historie van McLaren is te bewonderen: de M8F Can-Am. Met deze auto won coureur Peter Revson in 1971 de Can-Am-titel.

NIEUWSTE MCLARENS IN APELDOORN 4