De Mustang-adepten van Saleen hebben zich uitgeleefd op de nieuwste generatie van de Amerikaanse icoon. Zowel vanbuiten als op technisch vlak wordt de Ford Mustang aangepakt.

De laatste generatie van de Mustang is beschikbaar met zowel vier- als dikke achtcilinders waarvan het topmodel – de 5,0-liter V8 – het tot 402 pk en 528 Nm koppel schopt. In de instapper – de 2,3-liter Ecoboost met 309 pk – zit je overigens ook niet om vermogen verlegen. Saleen is van mening dat het toch wat spannender kan, en presenteert z’n S302.

De S302 is voorlopig leverbaar in twee smaken, die allebei zijn gebaseerd op de krachtigste Mustang. Een herschreven motormanagementsysteem laat het vermogen in de eerste versie toenemen tot 435 pk. Wie de krachtigere Black Label bestelt, krijgt dankzij een supercharger liefst 640 pk onder z’n rechtervoet.

Uiteraard is de sportcoupé ook op cosmetisch vlak aangepakt, al zullen we het nog even met deze twee afbeeldingen moeten doen. We zien een luchthapper op de motorkap, een aangepast front, forse wielen en uiteraard een bodykit rondom. Meer details worden later bekendgemaakt.

m1mypmgb24q1

m1oydbwbtacz