Drie jaar nadat Rolls-Royce Motor Cars in de Financial Times onthulde een geheel nieuw model te ontwikkelen, maakt het Britse luxemerk vandaag de naam bekend: Rolls-Royce Cullinan. Het nieuwe model, dat breekt met de traditionele vormgeving, krijgt van Rolls-Royce de kernwaarden Effortless, Everywhere mee.

De naam Cullinan is niet onbekend sinds we hem al gebruikten als naam voor het project,” zegt Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer van Rolls-Royce. “Het is een naam die past bij deze nieuwe, bijzondere auto. De Cullinan is een auto met een overduidelijk doel, een perfecte kwaliteit en uiterst kostbaar, met een voorkomen dat ware luxe een nieuwe identiteit geeft. Net zoals de Cullinan diamant, de grootste zuivere diamant ooit gevonden, toont de auto perfectie en overstijgt hij zijn concurrenten.”

NIEUWE SUV VAN ROLLS-ROYCE HEET CULLINAN 4

De wijze waarop de nieuwe Rolls-Royce aan de naam Cullinan is gekomen is er een van het nastreven van perfectie. Net als de diamant heeft de Rolls-Royce Cullinan een fascinerende reis gemaakt. Van de hete woestijnen van Afrika en het Midden-Oosten tot de vrieskou in Antarctica en van de graslanden in de Schotse Hooglanden tot de spectaculaire canyons in Noord-Amerika: de ontwerpers, engineers, vaklieden en ambachtslui van het House of Rolls-Royce hebben elke plooi van deze unieke auto gladgestreken om hem Effortless, Everywhere te maken.

We werden geïnspireerd door de legendarische processen gedurende honderden jaren die leidden tot de creatie van de Cullinan diamant. In die naam zijn alle beloften van onze nieuwe auto samengevat. Uithoudingsvermogen en overeind blijven onder de grootste druk, maar ook zeldzaamheid, kostbaarheid en de avontuurlijke pioniersgeest van Charles Rolls en de innovatie op het gebied van ontwikkeling van Sir Henry Royce. En natuurlijk absolute luxe, waar ook ter wereld,” vult Müller-Ötvös aan.

De Cullinan is de tweede Rolls-Royce die is gebouwd op het geheel nieuwe aluminium spaceframe van het merk, ‘Architecture of Luxury’. Uniek en ongeëvenaard in zijn briljante verschijning, prikkelt elk facet van de Rolls-Royce Cullinan. “Kort gezegd, de Cullinan is perfect en briljant,” besluit Müller-Ötvös.