Het is zover: de nieuwe PEUGEOT 3008 is onthuld! Deze auto, waar door velen naar is uitgekeken, is een SUV uit het C-segment, een categorie auto’s waarvan de verkopen wereldwijd sterk toenemen. Veeleisende klanten die op zoek zijn naar een onderscheidende auto en nieuwe rijervaringen, zullen de sterke punten van deze auto zeker waarderen. Met de spectaculaire PEUGEOT i-Cockpit® van de nieuwste generatie, het bijzonder geïnspireerde design, het efficiënte ontwerp en de hightech uitrusting heeft de nieuwe PEUGEOT 3008 de ambitie om direct een belangrijke speler op de SUV-markt te worden. Met dit model lanceert PEUGEOT een nieuw SUV-gamma waarvan het wereldwijd het embleem zal zijn. Voordat het model wereldwijd wordt geïntroduceerd op de markt, zal de nieuwe PEUGEOT 3008 aan het publiek worden gepresenteerd op de komende Mondial de l’Automobile van Parijs waar hij de ster zal zijn op de stand van het merk.

De nieuwe PEUGEOT 3008, een auto uit het C SUV-segment
De laatste jaren neemt de verkoop van SUV’s in elk segment sterk toe. Sinds 2009, het introductiejaar van de eerste generatie van de PEUGEOT 3008, zijn in Europa de verkopen in het C SUV-segment, het belangrijkste en meest diverse segment, met een factor 2,5 vermenigvuldigd. Momenteel is een op de tien van alle verkochte auto’s in Europa een SUV uit het C-segment.

PEUGEOT_3008_1605PC_012

PEUGEOT_3008_1605PROD_201

De SUV is het toonbeeld van een moderne auto; hij is representatief en hightech, roept emoties op en biedt veel rijplezier. Bovendien geeft de SUV een imagoboost aan zijn bestuurder en sluit hij perfect aan op de tijdgeest. Met dit type auto laat de eigenaar niet alleen zijn persoonlijkheid zien Met een SUV geeft de eigenaar ook aan een avontuurlijk karakter te hebben en nieuwe ervaringen te willen beleven, al zullen weinig SUV’s daadwerkelijk buiten de gebaande wegen worden ingezet.

Een bestuurder heeft tegenwoordig hoge verwachtingen van zijn auto. Hij moet nieuwe rijervaringen bieden. De tijd die in de auto wordt doorgebracht, die nu nog vaak als verloren wordt beschouwd, moet er een worden van nieuwe ervaringen en emoties, en van het delen ervan. De interactie met de auto moet intuïtief en zintuiglijk zijn, alsof de auto de wensen van de inzittenden begrijpt en zich hieraan aanpast. En de auto moet een gezellig, personaliseerbaar interieur bieden dat even rustgevend is als de woonkamer thuis. Welke auto voldoet het beste aan deze verwachtingen? De SUV (Sport Utility Vehicle), waarvan het concept is uitgegroeid tot een “way of life”.

Alle fabrikanten zijn zich hiervan bewust en het aanbod op de wereldmarkt is momenteel gigantisch groot. Daar lag voor PEUGEOT de grote uitdaging om zich te onderscheiden: een auto ontwerpen die niet alleen alle kenmerken van dit segment bezit, maar die bovenal deze kenmerken op een ongekend evenwichtige, moderne, pure en intelligente manier weet te combineren.

Met de nieuwe PEUGEOT 3008 streeft het merk ernaar zich een sterke positie te verwerven in het C SUV-segment met een bijzonder aantrekkelijke auto die de knowhow van het merk weerspiegelt en die aansluit op de hogere positionering van PEUGEOT. En deze hogere positionering komt als eerste tot uiting in de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit®.

Een indrukwekkend interieur
Plaatsnemen in de nieuwe PEUGEOT 3008 is binnentreden in een nieuwe, verrassende, originele en kwalitatief hoogwaardige wereld. Het spectaculaire, bijna futuristische dashboard is het eerste dat opvalt. Dit evenwichtige, hightech geheel is de nieuwste versie van de PEUGEOT i-Cockpit®, een vernieuwend en baanbrekend concept voor een auto-interieur. In deze hightech setting staan het rijplezier en de concentratie van de bestuurder centraal.

Het stuurwiel is nog compacter geworden en heeft nu twee afgevlakte kanten voor een betere grip, een nog beter zicht en meer beenruimte voor de bestuurder. De zorg die is besteed aan de materiaalkeuze en de details – nerflederen bekleding vanaf het tweede uitrustingsniveau, verchroomde inzetstukken, glanzend zwarte afwerking – geven het stuurwiel een hoogwaardige en bijzonder aantrekkelijke uitstraling.

Het grote 8 inch touchscreen is als een tablet in het midden van het dashboard geplaatst. Dankzij de capacitieve technologie reageert het scherm sneller en is het praktischer in het gebruik. Het wordt vergezeld van zes bijzonder elegante pianotoetsen – de “toggle switches” – voor een directe en permanente toegang tot de belangrijkste comfortfuncties: radio, airconditioning, navigatie, autoparameters, telefoon en mobiele apps.

Het head-up instrumentenpaneel bestaat standaard uit een digitaal HD-scherm van 12,3 inch met een futuristische lay-out. Dit instrumentenpaneel is volledig te configureren en te personaliseren en geeft alle door de bestuurder gewenste informatie in zijn gezichtsveld weer. Er zijn vijf verschillende weergavemodi, die via een rolknop op het stuurwiel kunnen worden geselecteerd, zodat de bestuurder het instrumentenpaneel volledig naar zijn eigen smaak kan inrichten. In de “Persoonlijke modus”, die via het touchscreen kan worden geconfigureerd, kan de bestuurder uit een groot aantal gegevens kiezen: navigatie-aanwijzingen, rijhulpsystemen, parameters van de motor, boordcomputer, rijgegevens enz. Het uiterlijk van elke configuratie wordt gekenmerkt door animaties en overgangen die een lust voor het oog zijn.

Maar deze nieuwe versie van de PEUGEOT i-Cockpit® biedt nog meer. Omdat voor PEUGEOT emotie zo belangrijk is, gaat deze cockpit op zintuiglijk gebied nog verder. Zo kunnen, door het indrukken van een specifieke toets naast de toggle switches, de rijsensaties van de nieuwe PEUGEOT 3008 nog verder worden versterkt dankzij de i-Cockpit® Amplify. Hiermee worden bijna alle zintuigen onmiddellijk geprikkeld:

  • Het zicht, door te spelen met de lichtsterkte van de sfeerverlichting en de kleur van de schermen;
  • Het gehoor, met de instellingen van de geluidssfeer;
  • Het gevoel, met de meerkeuzemassagefunctie van de stoelen (tot wel vijf programma’s);
  • De reuk, dankzij de parfumeur

Bovendien kunnen, net als bij de PEUGEOT 308, het zicht, het gevoel en het gehoor op een speciale, verrassende manier worden geprikkeld met het Driver Sport Pack.

De bestuurder ontbreekt het dus niet aan sensaties om achter het stuurwiel nog meer emoties te ervaren. De inzittenden kunnen uit twee ambiances kiezen: een ambiance “Boost” voor een dynamische rijstijl, en een ambiance “Relax” voor een rustigere rijstijl. Deze twee modi zijn volledig te personaliseren en versterken het rijplezier van bestuurder en passagiers door een werkelijk unieke ervaring te bieden.

Het fraaie interieur draagt in belangrijke mate bij aan het hoogwaardige kwaliteitsgevoel en de moderne uitstraling van het passagierscompartiment en versterkt zo deze ervaring nog verder. De gekozen materialen zijn gedurfd uitgevoerd en van hoge kwaliteit: leder, vele gematteerd verchroomde accenten, panelen in carbonlook of die met stof zijn bekleed enz. De portierpanelen, het dak, de voorruitstijlen en zelfs delen die bij auto’s zelden met stof worden bekleed, zoals het dashboardpaneel, zijn uitgevoerd in een stoffen bekleding met “home design”-uitstraling voor een moderne en gezellige sfeer.