Opel presenteert de volledig elektrische Ampera-e op de komende Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016). De Opel Ampera-e heeft een zeer sportief karakter en maakt zijn werelddebuut op de Opel-stand op de autobeurs, nummer 501 in hal 5-2. De Opel Ampera-e combineert vooruitstrevende batterijtechnologie en emissievrij rijden met optimaal rijplezier. Het maximumkoppel van de Ampera-e bedraagt 360 Nm, wat voor een indrukwekkend acceleratievermogen zorgt – vanuit stilstand, maar ook op snelheid.

“De Opel Ampera-e maakt volledig elektrische mobiliteit ook in de dagelijkse praktijk haalbaar”, zegt Karl-Thomas Neumann, Opels CEO. “En de Ampera-e laat met zijn supersterke elektromotor op indrukwekkende wijze zien dat duurzaamheid en rijplezier heel goed samengaan.”

Opel Ampera-e World Premiere in Paris

Acceleratievermogen als van sportauto
De Ampera-e heeft een vurig temperament, met een maximumkoppel van 360 Nm en een vermogen van 150 kW (204 pk). De volledig elektrische Opel sprint van 0 naar 50 km/u in slechts 3,2 seconden. De acceleratie van 80 naar 120 km/u vergt maar 4,5 seconden (cijfers onder voorbehoud). Daarmee presteert de Ampera-e op het niveau van Opels OPC-versies, de sportievelingen in Opels modellengamma. De volledig elektrische variant van Opel heeft een topsnelheid van 150 km/u en biedt een beduidend grotere actieradius dan de meeste andere volledig elektrische auto’s. Het batterijpakket is onder de vloer gemonteerd, zodat het interieur onverminderd ruimte biedt voor vijf personen en de bagageruimte niet onderdoet voor die van andere auto’s in het C-segment.

Connectiviteit
De Ampera-e is uitgerust met de nieuwste generatie van het IntelliLink-entertainmentsysteem en van Opel OnStar. Deze gelauwerde connectiviteits- en service-assistent dient onder meer als krachtige wifi-hotspot voor tot wel zeven mobiele apparaten. Het van Apple CarPlay voorziene IntelliLink-systeem biedt de inzittenden toegang tot muziek en films. Het zijn slechts enkele van de vele entertainmentfuncties aan boord van de Opel Ampera-e.