Jaguar Land Rover is een driejarige samenwerking aangegaan met 007 ELEMENTS – een ultramodern, interactief experience centre dat volledig in het teken staat van     . 007 ELEMENTS is gevestigd in het Oostenrijkse Sölden, in een bijzonder gebouw op de top van de Gaislachkogl, op 3.050 meter hoogte, naast restaurant Ice Q dat in de film Spectre gebruikt werd als de ‘Hoffler Klinik’.

Bezoekers kunnen zich bij 007 ELEMENTS volledig onderdompelen in de wereld van James Bond. Ook interactieve displays met technische informatie over Jaguar en Land Rover zijn onderdeel van de experience, net als de Land Rover Defender en de Range Rover Sport SVR die gebruikt zijn in de film Spectre.

New Bond experience met Jaguar Land Rover 16

Vanzelfsprekend toont Jaguar Land Rover hun nieuwste technologie in het experience centre , zoals het 90 kWh lithium-ion-batterijpakket en systemen voor kunstmatige intelligentie uit de elektrisch aangedreven Jaguar I-PACE. Deze technieken zijn ook gebruikt voor de Jaguar C-X75 conceptauto die in Spectre opdook in de bloedstollende achtervolgingsscène dwars door Rome.

New Bond experience met Jaguar Land Rover 17

Modellen van Jaguar en Land Rover geven sinds 1983 acte de présence in negen Bond-films. De eerste was Octopussy, waarin hoofdrolspeler Roger Moore een woeste ontsnapping deed in een Range Rover Classic, bestuurd door Bond-girl Bianca (Tina Hudson).

New Bond experience met Jaguar Land Rover 18

Mark Cameron, Jaguar Land Rover Experiential Marketing Director, zegt: “From one British icon to another, Jaguar Land Rover is proud to be part of 007 ELEMENTS, the new James Bond experience. We have collaborated with EON Productions and Cable Car Companies Sölden to showcase our Bond vehicles and latest technologies in this unique installation overlooking the Ötztal Alps.”

New Bond experience met Jaguar Land Rover 19

007 ELEMENTS opent zijn deuren op 12 juli 2018. Meer informatie op www.007elements.com.

New Bond experience met Jaguar Land Rover 20