Op de 55e verjaardag van de alom populaire Mustang viert Ford dat de auto voor het vierde jaar op rij de bestverkochte sportcoupé ter wereld is geworden.

Van Australië tot Peru voert de Mustang de ranglijst aan als meestverkochte sportcoupé ter wereld. Volgens cijfers van IHS Markit zijn er 113.066 van verkocht in 2018. 2018 markeert niet alleen het vierde jaar op rij van de wereldwijde koppositie van de Mustang als populairste sportcoupé, maar ook als bestverkochte sportcoupé in de Verenigde Staten: daar verkocht Ford vorig jaar 75.842 Mustangs.

Mustang voor vierde jaar op rij populairste sportcoupé ter wereld 4

In het eerste kwartaal van 2019 heeft Ford in Europa 2.300 Mustangs verkocht; een toename van ruim 27 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.*

“Ford brak met de tradities toen het 55 jaar geleden de Mustang introduceerde”, zegt Jim Farley, President Global Markets van Ford. “Het gevoel van vrijheid, de wind door je haar, het rijplezier: dat is typisch Mustang. Het is echt een icoon. De prachtige roffel van de V8 op een lentedag – daar kan niets tegenop. Geen wonder dat het de populairste sportcoupé ter wereld is.”

Mustang voor vierde jaar op rij populairste sportcoupé ter wereld 5

De Mustang was in 2018 te koop in 146 landen, blijkt uit de internationale verkoopgegevens van Ford. Sinds 2015 zijn er wereldwijd meer dan 500.000 Mustangs van de 6e generatie verkocht, waaronder meer dan 45.000 in Europa. De pony car pakte vorig jaar een extra half procent van het segment wereldwijd, waarmee het marktaandeel op 15,4 procent kwam, deels gerealiseerd door de nieuwe Mustang Bullitt.

Mustang voor vierde jaar op rij populairste sportcoupé ter wereld 6