Yvan Muller maakte bij de eerste WTCC-race dit weekend in Oostenrijk optimaal gebruik van zijn pole position door op de Salzburgring zijn derde overwinning van dit seizoen te behalen. Helaas was hij bij de start van de tweede race betrokken bij een aanrijding waardoor hij op moest geven. José-María López wist zijn resultaat van de eerste race, een podiumplek, nog eens te verbeteren door de tweede race na een paar spectaculaire inhaalmanoeuvres winnend af te sluiten. Door zijn resultaten dit weekend heeft ‘Pechito’ zijn voorsprong in het wereldkampioenschap vergroot. Hij staat nu 41 en 45 punten voor op respectievelijk Yvan Muller en Sébastien Loeb. Deze laatste eindigde dit weekend op de vierde en de zevende plaats.

Mede door het mooie weer hadden veel bezoekers de weg naar het circuit in Oostenrijk gevonden. Yvan Muller en Sébastien Loeb stonden in race 1 op de eerste startrij, terwijl José-María López naast onze landgenoot Tom Coronel op de vierde startplek stond. Toen de lichten op groen gingen had Yvan Muller een uitstekende start en nam hij direct de koppositie. Achter hem slaagde Tom Coronel er in om Sébastien Loeb in te halen. Daarbij maakte José-María López van de gelegenheid gebruik om de tweede plaats te pakken. De twee Citroëns C-Elysée WTCC liepen al snel verder uit terwijl Sébastien Loeb alles deed om Tom Coronel te passeren. In de achtste ronde reed López rechtdoor in de chicane waardoor Coronel weer de tweede plaats kon heroveren. Vervolgens onderging de volgorde geen wijziging meer zodat Muller de overwinning kon pakken, gevolgd op de eindstreep door Coronel, López en Loeb.

Omdat de tien hoogst geklasseerde rijders uit de kwalificatie in de tweede race in omgekeerde volgorde op de startgrid stonden, leek de race vooraf al verzekerd van veel spanning en spektakel. Omdat hij bij de start werd geraakt door een andere deelnemer was Yvan Muller gedwongen het gras naast de baan op te zoeken waarbij hij in onzachte aanraking kwam met de vangrail. De safety car moest in actie komen terwijl Yvan de pits opzocht. Vervolgens werd de rode vlag gehesen en werd de race stopgezet. Hierdoor kregen de Citroën-monteurs gelegenheid om de C-Elysée met startnummer 1 te repareren. Maar omdat Yvan al een ronde achter lag op de andere deelnemers besloot hij om niet meer de baan op te gaan.

Na de herstart vond José-María López zichzelf terug achter een viertal Civics, bestuurd door Tarquini, Monteiro, Michelisz en Bennani. De Argentijnse coureur ging er eens goed voor zitten en passeerde zijn tegenstrevers één voor één door op het rechte eind te slipstreamen. Daardoor kon Pechito zijn derde overwinning van dit seizoen op zijn conto bijschrijven en zijn voorsprong in het kampioenschap verder vergroten. Sébastien Loeb klasseerde zich als zevende nadat hij rondenlang klem had gezeten achter Gianni Morbidelli.

MULLER EN LOPEZ KING OF THE RING 5

Yves Matton, Hoofd van Citroën Racing: “Ondanks dat onze concurrenten zich aanzienlijk hebben verbeterd, hebben we toch twee fraaie overwinningen geboekt. Yvan heeft in de eerste race uitstekend gepresteerd maar moest de tweede race buiten zijn schuld de strijd al vroegtijdig opgeven. Om de tweede race te kunnen winnen heeft José-María López alles uit de kast moeten halen om optimaal gebruik te kunnen maken van een extreme aerodynamische set-up. We kunnen uiterst tevreden zijn met onze resultaten dit weekend omdat we in beide kampioenschappen nog steeds op kop staan.”

José-María López: “In de eerste race had ik een goede start en wist ik in de chicane de tweede plaats te pakken. Ik wilde druk houden op Yvan, maar maakte een remfout in bocht 1. Vervolgens kwam ik achter Tom Coronel weer de baan op maar had ik niet de snelheid om hem in te kunnen halen. Daarom kozen we voor de tweede race voor een agressievere set-up van de aerodynamica. Tom Chilton had een nog slechtere start dan ik en ik was daardoor in staat hem in te halen. De baan is best wel smal met weinig ruimte en ik kon niet zien wat er achter mij gebeurde. In de eerste chicane remde ik erg laat om twee andere auto’s in te kunnen halen. Na de herstart kon ik mijn concurrenten één voor één passeren. Mijn Citroën C-Elysée WTCC was uitzonderlijk goed met die nieuwe set-up waardoor ik op het rechte eind een hoge topsnelheid kon ontwikkelen. Maar ik kon tot aan de eindstreep niet relaxen en ik ben heel erg blij dat ik op een voor mij onbekend circuit de overwinning kon grijpen.”

Yvan Muller: “In de eerste race was mijn start niet perfect, maar het was goed genoeg om de leiding te behouden. Ik viel de eerste ronden niet te veel aan. Ik wilde mijn bandenspanning langzaam opbouwen om aan het eind problemen te voorkomen. Beetje bij beetje kon ik uitlopen op Pechito en Tom Coronel. Zelfs wanneer je alleen op kop rijdt, is de Salzburgring een echt moeilijk circuit. In Race 2 had ik een betere start dan Pechito. Ik kwam langszij bij hem maar hij duwde mij het gras op naast de baan. Toen ik terug de baan op kwam werd ik door een andere auto geraakt. De monteurs deden een fantastische job om de auto te repareren, maar het had geen zin om de race te vervolgen omdat ik al een ronde achterop was geraakt.”

Sébastien Loeb: “In Race 1 kwam het alles beslissende moment in de eerste chicane. Tom Coronel kwam naast me en duwde mij het gras op naast de baan. Maar ik neem het hem niet kwalijk. Hij heeft niets unfairs gedaan en dat soort dingen gebeurt nu eenmaal in de toerwagenracerij. Ik verloor motorvermogen en Pechito wist mij in te halen. Ik kon Coronel niet passeren omdat zijn auto minstens even snel was als die van mij. In Race 2 had ik een uitstekende start en kon ik direct al diverse auto’s inhalen. Vervolgens vond ik mijzelf in een soort flessenhals terug in de chicane en weer kon Pechito profiteren! Na de herstart zat ik klem achter twee andere auto’s die ik jammer genoeg op het rechte eind niet in kon halen.”

MULLER EN LOPEZ KING OF THE RING 6

MULLER EN LOPEZ KING OF THE RING 7

MULLER EN LOPEZ KING OF THE RING 8