Mitsubishi viert veertig jaar L200 en wel met een gloednieuw model. De krachtige styling met de nieuwste interpretatie van het Dynamic Shield-designconcept, het herziene 4WD-systeem voor nog betere off-roadprestaties en de nieuwste, actieve veiligheids- en rijhulpsystemen is de L200 aanzienlijk verbeterd.

Krachtig ‘Engineered Beyond Tough’-design
De nieuwe Mitsubishi L200 is vernieuwd volgens de ‘Rock Solid’-filosofie en vertaalt zowel binnen als buiten het ‘Engineered Beyond Tough’-gedachtegoed – robuustheid op basis van technische bekwaamheid en knowhow.

Mitsubishi L200 22

Vooraanzicht: De voorzijde wordt gekenmerkt door het Dynamic Shield-designconcept. De hoge motorkaplijn en de agressievere koplampen die hoger geplaatst zijn, geven het model een nog imposantere uitstraling.

Mitsubishi L200 23

Zij- en achteraanzicht: Nieuw gesculptuurde carrosserievormen met contrasterende, scherpe lijnen, bredere wielkasten en opvallende accenten benadrukken de kracht van een Mitsubishi pick-up en voegen extra moderniteit toe. De verlichting en de bumperdelen vormen een integraal onderdeel van het robuuste ontwerp en versterken de visuele breedte van de auto.

Mitsubishi L200 24

Interieur: Het gerestylede interieur heeft een moderne en robuuste uitstraling met nieuwe omlijsting voor de luchtroosters en het schakelpaneel. De hoogwaardige sfeer wordt mede bepaald door zacht aanvoelende materialen en het stikwerk op de middenconsole, armsteun en parkeerrem.

Mitsubishi L200 25

4WD-systeem met verbeterde terreincapaciteiten
De 4WD-versies van de Mitsubishi L200 zijn uitgerust met Super-Select 4WD voor optimale tractie en rijeigenschappen op elk type ondergrond, of Easy-Select 4WD waarmee eenvoudig kan worden geschakeld tussen verschillende rijmodi voor verschillende typen ondergrond. Door de toepassing van nieuwe rijmodi staan beide 4WD-systemen garant voor nog betere off-roadprestaties.

Nieuwe Off-roadmodus: Zowel Super-Select 4WD als Easy-Select 4WD maakt gebruik van een nieuwe Off-roadmodus met de afzonderlijke standen GRAVEL, MUD/SNOW, SAND en ROCK alleen in 4LLc-stand). De Off-roadmodus stuurt het motorvermogen, de transmissie en de remmen aan om de hoeveelheid wielslip te regelen, de prestaties in het terrein te optimaliseren en de zelfredzaamheid in sneeuw en modder te vergroten.

Hill Descent Control: De snelheid van de auto wordt elektronisch geregeld voor het veilig en gecontroleerd afdalen van een steile of gladde helling.

Mitsubishi L200 26

Actieve veiligheids- en rijhulpsystemen
De L200 behoudt zijn ijzersterke ladderchassis en cabineconstructie met hoge botsveiligheid en is voorzien van toonaangevende actieve veiligheids- en rijhulpsystemen in deze klasse:

– Forward Collision Mitigation (FCM) dat voertuigen en voetgangers kan detecteren.

– Blind Spot Warning (BSW met LCA dat bij het wisselen van rijstrook waarschuwt voor weggebruikers in de dode hoek met behulp van een waarschuwingstoon en knipperlicht in de buitenspiegel.

– Rear Cross Traffic Alert (RCTA) dat op dezelfde wijze waarschuwt voor kruisend verkeer tijdens achteruitrijden.

– Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS) dat helpt ongelukken te voorkomen door verkeerd gebruik van het gaspedaal in krappe ruimtes tegen te gaan, bijvoorbeeld in een parkeergarage.

Parkeersensoren en Multi Around Monitor, dat een helicopterview van de auto en het gebied eromheen op het beeldscherm toont, geven de bestuurder eveneens extra vertrouwen.

Mitsubishi L200 27

Prestaties en functionaliteit van een pick-up
De nieuwe Mitsubishi L200 is op vele details vernieuwd volgens het ‘Engineered Beyond Tough’-gedachtegoed ten aanzien van duurzaamheid en betrouwbaarheid die van belang zijn voor commercieel gebruik, en op het gebied van comfort en rijgedrag om te voldoen aan de behoeften van particulieren.

Het remsysteem is krachtiger door de toepassing van grotere remschijven en zuigers in de remklauwen. Het rijcomfort is verbeterd door het gebruik van grotere dempers met meer dempingsvloeistof op de achteras. Ook zorgt de overstap van een 5-traps naar een 6-trapsautomaat voor extra verfijning en een krachtigere acceleratie.

Mitsubishi L200 28