Mercedes-Benz S 560 e, Diamantweiss-Metallic, Leder Exclusiv Schwarz Anthrazit.;Kraftstoffverbrauch kombiniert: 2,6-2,5 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert: 59-57 g/km*; Stromverbrauch kombiniert: 20,2-20,0 kWh/100 km* Mercedes-Benz S 560 e, diamond white metallic, Exclusiv leather antracite black.;Fuel consumption combined: 2.6-2.5 l/100 km, CO2 emissions combined: 59-57 g/km*; Power consumption combined: 20.2-20.0 kWh/100 km*

De S-Klasse gaat elektrisch en wel tot een actieradius van circa 50 km (NEDC). De hybride aandrijving van de S 560 e combineert de 270 kW/367 pk van de V6-benzinemotor met 90 kW EQ Power tot een systeemvermogen van maximaal 350 kW.

Plug-in hybrids zijn een belangrijke stap op weg naar lokaal emissievrij rijden. Ze bieden klanten het beste van twee werelden: in de stad kunnen ze volledig elektrisch rijden, daarbuiten profiteren ze van de actieradius van een verbrandingsmotor. Plug-in hybrids zijn buitengewoon efficiënt: enerzijds omdat ze energie kunnen terugwinnen, anderzijds omdat de verbrandingsmotor altijd in het optimale toerenbereik functioneert. Mercedes-Benz heeft de ontwikkeling van plug-in hybrids in een hogere versnelling geschakeld onder de noemer EQ Power.   

De hybride aandrijving van de S 560 e bestaat uit een V6-benzinemotor met 270 kW/367 pk en een elektromotor met 90 kW. Zijn lithium-ion-accu is kleiner dan voorheen, maar kan 50 % meer energie opslaan, wat genoeg is voor een elektrische actieradius van zo’n 50 km. De capaciteit van de accucellen is nu 37 Ah (voorheen 22 Ah), mede dankzij de toepassing van lithium-nikkel-mangaan-kobalt (Li NMC) in de cellen. Het is voor het eerst dat de accu afkomstig is van Deutsche ACCUMOTIVE, een dochterbedrijf van Daimler. 

Dankzij een watergekoelde 7,4 kW-boordlader kan de accu van de S 560 e in ongeveer 1,5 uur van 10 naar 100% ‘state of charge’ (SoC) worden opgeladen. Mercedes-Benz heeft daarvoor een nieuwe generatie wallboxen ontworpen. Als de S 560 e wordt aangesloten op een gewoon stopcontact duurt het laden 5 uur.  

De bestuurder kan kiezen uit vijf rijprogramma’s en vier instellingen voor de hybride aandrijving. Op die manier is de S 560 e af te stemmen op dynamiek (waarbij de verbrandingsmotor en elektromotor samenwerken voor extra kracht) of op efficiëntie (waarbij de verbrandingsmotor zo min mogelijk wordt ingeschakeld).  

Mercedes-Benz heeft de S 560 e bovendien uitgerust met de ECO-assistent. Deze gebruikt de gegevens van alle elektronische rijassistentiesystemen en het navigatiesysteem om de bestuurder te adviseren over een zo zuinig mogelijke rijstijl. Daarvoor gebruikt de ECO-assistent visuele aanwijzingen en haptische feedback in het ‘gaspedaal’. 

Het comfort in de S 560 e wordt verhoogd door het buitengewone klimaatcomfort. De elektriciteit wordt namelijk niet alleen gebruikt voor de aandrijfcomponenten en de vacuümpomp waarmee remenergie wordt teruggewonnen, maar ook voor de elektrische koelcompressor en de warmtebooster. Beide maken zowel in de zomer als in de winter preconditionering van het interieur mogelijk, omdat ze ook zonder verbrandingsmotor functioneren.

De nieuwe Mercedes-Benz S 560 e is te bestellen vanaf € 120.005 inclusief BTW/BPM en kosten rijklaar maken.