Mercedes-Benz GLS, 2019, AMG Line, designo selenitgrau metallic Mercedes-Benz GLS, 2019, AMG Line, designo selenite grey metallic

De Mercedes-Benz GLS 400 d 4MATIC heeft een zescilinder diesel lijnmotor met een vermogen van 243 kW (330 pk). De motor voldoet al aan de Euro 6d-norm (RDE/Real Driving Emissions Step 2), zelfs onder uitdagende rijomstandigheden. Dit wordt onder meer gerealiseerd met een SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction) met ASC-katalysator (Ammonia Slip Catalyst) in het uitlaatkanaal van de GLS.

Als S-Klasse onder de SUV’s biedt de nieuwe Mercedes-Benz GLS meer van alles: meer ruimte, meer comfort, meer luxe. De zelfverzekerde uitstraling van zijn exterieur vloeit voort uit de indrukwekkende afmetingen, die zelfs nog rianter zijn dan bij zijn voorganger (lengte +77 mm, breedte +22 mm). Een van de voordelen van de 60 mm langere wielbasis is de interieurruimte, met name op de tweede zitrij. De in totaal drie zitrijen bieden alle passagiers een genereuze hoeveelheid ruimte en uitstekend zitcomfort. De stoelen op de derde zitrij kunnen in de bodem worden verzonken om de bagageruimte te vergroten  (maximaal 2.400 liter), terwijl de stoelen op de tweede zitrij volledig kunnen worden neergeklapt. Daarnaast is er voor het eerst een zespersoons variant met twee luxe, afzonderlijke stoelen op de tweede zitrij verkrijgbaar.

Uitrustingslijnen en pakketten: veel individualiseringsmogelijkheden
De sportieve uitrusting van de AMG Line omvat de AMG-styling (bestaande uit een AMG-voorskirt, spatschermverbreders voor en achter en een AMG-achterskirt), 53,3 cm (21-inch) vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen, tantalgrijs en glansgedraaid, en een sportremsysteem met geperforeerde remschijven voor en remklauwen met opschrift ‘Mercedes-Benz’. Tot de interieurkenmerken behoren een multifunctioneel sportstuur met afgevlakte onderzijde, AMG sportpedalen van geborsteld rvs met zwarte rubbernoppen en zwarte AMG-veloursmatten met opschrift ‘AMG’.

Bij het EXCLUSIVE interieur zijn de onderkant van het dashboard en de bovenkant van de portieren uitgevoerd in lederlook ARTICO. De sierdelen, waaronder het deksel van de bekerhouders, zijn van hout. Tot het pakket behoren ook een airbagafdekking in nappaleder, luidsprekerroosters van rvs en veloursmatten.

Opties achterin: comfort voor maximaal zeven personen 
In Europa wordt de GLS standaard geleverd als zevenzitter met een zitbank op de tweede zitrij en twee individuele stoelen op de derde zitrij voor mensen met een lengte tot 1,94 meter. Als optie kunnen voor de middelste zitrij ook twee individuele comfortstoelen met verstelbare armsteunen worden besteld. Deze volwaardige individuele stoelen bieden meer ruimte en comfort en een eenvoudige toegang tot de derde zitrij, bijvoorbeeld voor het geval er kinderzitjes zijn geplaatst op de tweede zitrij. 

De luxe wordt in de nieuwe GLS genereus verdeeld over alle passagiers. Dat is helemaal het geval indien wordt gekozen voor het comfortpakket achter plus. Dit omvat een verlengde middenconsole met bekerhouders, comforthoofdsteunen met verstelbare zijwangen en een comfortmiddenarmsteun voor de tweede zitrij. Daarin bevindt zich de MBUX-tablet achter – een 7-inch Android-tablet. Deze uitneembare tablet is geïntegreerd in de middenarmsteun en maakt het mogelijk om tal van comfort- en entertainmentfuncties van MBUX vanaf de achterste zitrijen te bedienen.

De automatische airconditioning THERMOTRONIC met vijf klimaatzones maakt een individuele klimaatregeling ook voor passagiers op de derde zitrij mogelijk. Deze uitrusting omvat een eigen airconditioning, twee verwarmingselementen voor de beenruimtes op de derde zitrij en extra luchtuitstroomopeningen op de twee achterste zitrijen.

De nieuwe Mercedes-Benz GLS 400 d 4MATIC (brandstofverbruik gecombineerd: 7,9-7,6 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 208-201 g/km)1 is nu te bestellen. De consumentenadviesprijs inclusief BTW, BPM en afleverkosten begint bij € 127.373.