Na het succes van de Exige V6 Cup en de uiterst competitieve Exige V6 Cup R is er nu ook een wedstrijdversie van de Lotus Elise S: de Elise S Cup R die alleen is  geschikt voor het circuit!

Gebruikmakend van het 1.6-liter Elise-platform is het nu de eerste keer dat de Elise S met ‘midscheeps’ dwarsgemonteerde 1.8-liter 2ZR-FE turbomotor (162 kW / 220 pk, koppel 250 Nm) wordt gebruikt voor een Cup-variant.

De nieuwste Lotus kost in Engeland £39.125 + BTW en heeft een opvallend uiterlijk en een aerodynamische body kit. De Elise S Cup R combineert vorm en functie op een perfecte manier, waardoor de prestaties optimaal zijn en het stijlvolle, iconische karakter behouden is gebleven.

De prestaties ten opzichte van de road-going Elise S zijn verder verbeterd door een speciale motor-controlemodule en een speciaal aerodynamisch pakket, beide afkomstig uit de autosport. Het pakket bestaat uit een voorsplitter, windgeleiders, een diffuser achter en een grote achtervleugel. Ondanks de extra body kit en de speciale voorzieningen voor circuitgebruik is Lotus Motorsport er in geslaagd om het gewicht van de auto te beperken tot slechts 924 kg. Deze modificaties en het slimme gebruik van de luchtstroom voor extra downforce, gecombineerd met verstelbare schokdempers en veren, zorgen ervoor dat rondetijden op een circuit met een lengte van 5 kilometer 4 seconden lager zijn, vergeleken met de standaard Elise S.

Met de Lotus Elise S Cup R kan worden deelgenomen in de productiecategorie van de Lotus Cup 2014, een serie die in veel landen wordt verreden: Lotus Cup UK, Lotus Cup Europe, Lotus Cup Italia, Lotus Cup USA, Lotus Cup Japan, Lotus Cup Thailand, Lotus Cup China en Lotus Ladies Cup. De Lotus Cup staat open voor alle Lotus-eigenaren van een Elise, Exige, Evora, 340R en 2-Eleven. Om op enkele van de meest uitdagende circuits ter wereld een verpletterende indruk achter te laten, is de Elise S Cup R leverbaar in diverse kleuren en met enkele trimopties dankzij het Lotus Design team.

Willem van der Kooi, directeur van Lotus-importeur Van der Kooi Sportscars: “Lotus is als geen ander merk nauw verbonden met het circuit. Feitelijk bouwt Lotus auto’s die ook geschikt zijn om ermee op de openbare weg te rijden. Lotus Motorsport is er in geslaagd om met de Elise S Cup R een ultieme raceversie te ontwikkelen van de Elise, een bewijs van de tijdloze aantrekkingskracht van de Elise. Dit jaar is Aart Bosman (Lotus Team Nederland) algemeen winnaar geworden van de Dutch Supercar Challenge waarmee de kwaliteiten van Lotus tegenover een armada van gerenommeerde sportwagens overduidelijk is aangetoond. Wie volgend jaar ook een gooi wil doen naar de titel, Van der Kooi Sportscars kan deelname met een Elise S Cup R mogelijk maken.”

Meer Lotus Motorsport 2