Meer dan 40 hoogtepunten tijdens Los Angeles Auto Show 2012 10

Op slechts vier en een halve maand van de opening van de autobeurs hebben deelnemende autofabrikanten al 20 wereldpremières, baanbrekende technologieën en innovaties voor emissiearme wagens bevestigd. Deze nieuwigheden, en ook andere trends in de autosector, zullen worden onthuld voor een wereldwijd publiek.

De debuten van dit jaar beloven een boeiende mix te worden van gloednieuwe trends en baanbrekende innovaties die de heropbloeiende autosector van vandaag aandrijven, zoals wereldwijde primeurs van Chevrolet en ook van Europese fabrikanten zoals BMW, Fiat en Volkswagen. Bezoekers zullen ook de wereldwijde onthulling van nieuwe ontwerpen te zien krijgen van Aziatische merken zoals Acura, Hyundai, Kia, Nissan en Toyota.

Milieuvriendelijke en alternatieve brandstoftechnologieën zoals hybride en elektrische auto’s zullen hun wereldwijde debuut maken tijdens de show. Er zal ook een groeiend aantal duurzame wagens met explosiemotoren te zien zijn, waaronder wagens met schone diesel. Bovendien gunnen diverse autofabrikanten een blik in de opkomende technologieën die de moderne rijervaring zullen revolutioneren én veiliger maken.

Meer dan 40 hoogtepunten tijdens Los Angeles Auto Show 2012 11Deze technologisch hoogstaande auto’s zullen de schijnwerpers delen met een goed vertegenwoordigde groep van luxe- en topauto’s, een getuigenis van de status van Los Angeles als de grootste markt voor deze segmenten in Amerika. Van de 40 verwachte debuten zullen minstens een dozijn uit deze twee categorieën komen, met premières van merken zoals Acura, Bentley, BMW, Jaguar, Land Rover en Porsche.

“De show in Los Angeles, die de eerste grote show van het seizoen in Noord-Amerika is, zet de toon voor 2013 en we verwachten dan ook dat de autofabrikanten alle registers zullen opentrekken om potentiële klanten aan te lokken. In bijna elke categorie – van milieuvriendelijke elektrische auto’s tot de grootste krachtpatsers – overstijgen de technologische innovaties die we vandaag zien, alles wat we ooit hebben gezien,” zegt Andy Fuzesi, algemeen directeur, LA Auto Show.

Californië wordt beschouwd als het wereldwijde centrum voor innovaties in alternatieve brandstoffen en geavanceerde technologieën en daarom is het geen verrassing dat de LA Auto Show een toplocatie is voor baanbrekend nieuws over de meest recente ontwikkelingen. De volledig nieuwe Automotive Technology Showcase, voorgesteld door de ‘Alliance of Automobile Manufacturers’, is er een expo tijdens om technologische bedrijven in contact te brengen met autofabrikanten, de pers, analisten en andere potentiële klanten en partners. Het dient ook als uniek uitstalraam voor innovaties zoals digitale spraakherkenning, ongevalpreventietechnologieën, navigatiesystemen, real-time verkeersgegevens en oplossingen om verstrooidheid tijdens het rijden aan te pakken.

Meer dan 40 hoogtepunten tijdens Los Angeles Auto Show 2012 12Ter ondersteuning van de Automotive Technology Showcase zal er ook een extra Ride and Drive beschikbaar zijn, genaamd de Green & Advanced Technology Ride and Drive. Dit evenement tijdens de persdagen zal zowel ‘groene’ auto’s omvatten als auto’s met innovaties zoals automatische parkeerhulp, radargebaseerde hindernisdetectie en technologieën voor bestuurdersassistentie. De ‘groene’ reputatie van de show wordt extra in de verf gezet met de jaarlijkse uitreiking van de Green Car of the Year®-prijs en de Nielsen Automotive Green Marketer-prijs van het Green Car Journal.

De Los Angeles Auto Show
Als de eerste grote autobeurs van het seizoen in Noord-Amerika biedt de LA Auto Show 2012 enkele van de belangrijkste nieuwe autolanceringen en zet het de toon voor de rest van het jaar. De expo datums zijn 28 en 29 november voor de pers en 30 november tot 9 december voor het publiek.

Na de persdagen wordt de show een van de meest bezochte openbare autobeurzen ter wereld. Voor de laatste nieuwtjes en informatie over de beurs kunt u de LA Auto Show volgen op Twitter via twitter.com/LAAutoShow,

Facebook-pagina  facebook.com/LosAngelesAutoShow.