McLaren 570S Coupe Launch 2015 Portimao

De nieuwe McLaren 570S Coupé, het allereerste model in de Sports Series, staat vanaf vandaag in de showroom van Louwman Exclusive in Utrecht, importeur en enige dealer van McLaren in Nederland. De Sports Series van McLaren maakt het rijden van een met de hand gebouwde sportwagen vol Formule 1-technologie voor een grotere groep liefhebbers bereikbaar. De prijs van de 570S Coupé bedraagt 227.500 euro (incl. btw en bpm). Komend voorjaar krijgt de 570S gezelschap van de McLaren 540C Coupé, het tweede model in de Sports Series, met een vanafprijs van 200.250 euro. De modellen uit de Sports Series zijn via Louwman Exclusive Finance te leasen voor een bedrag vanaf 1.484 euro per maand (570S Coupé).

EEN ECHTE McLAREN
De nieuwe, bereikbare Sports Series heeft het McLaren DNA door zijn aderen stromen. Direct herkenbaar als McLaren, met zowel voor als achter LED-verlichting, grote wielen (19 inch voor, 20 inch achter) en de vleugeldeuren die ruimte bieden aan grote luchtinlaten voor optimale koeling van de motor.

McLaren 570S Coupé is ontworpen met vijf kernwaarden in gedachten: optimale aerodynamica met een waanzinnig design, een laag gewicht, dagelijks bruikbaar, gebouwd met vakmanschap en uiteraard een echte rijdersauto. In vergelijking met zijn directe concurrenten valt de vermogen-gewichtsverhouding van de 570S Coupé als eerste op: 434 pk per 1.000 kilo. Het lage gewicht is mede bereikt door de toepassing van koolstofvezel voor diverse carrosserie- en chassisdelen, zoals het MonoCell II chassis. De 3,8 liter V8 twinturbomotor levert 570 pk bij 7.400 toeren. Het gemiddeld verbruik volgens EU-norm is 10,7 liter per 100 km.

McLaren 570S Coupe Launch 2015 Portimao

DAGELIJKS GEBRUIK
Anders dan de pure, op snelle rondetijden afgestemde McLaren 650S en 675LT uit de Super Series, is de 570S Coupé een sportwagen die veel meer is toegespitst op dagelijks gebruik. Een pure McLaren, dat wel, maar met alle luxe die de verwende automobilist mag verwachten. De instap naar de cabine is vergemakkelijkt door de lagere dorpel. Er is meer ruimte binnenin voor het opbergen van bagage en het zicht rondom is verbeterd door smallere B-stijlen en anders geplaatste A-stijlen.

Het onderstel is met een druk op de knop af te stemmen op een van de drie standen ‘Normal’, ‘Sport’ en ‘Track’, zodat de bestuurder altijd de respons en rijeigenschappen kan kiezen passend bij het moment.   Hoewel geschikt voor dagelijks gebruik, mag er geen misverstand bestaan omtrent de aard van de 570S. Met zijn vermogen van 570pk, topsnelheid van 328 km/h en een acceleratietijd vanuit stilstand naar 100 km/h  in 3,2 seconden is het natuurlijk nog steeds een echte en zeer serieuze sportauto, die vrijwel zijn gelijke niet kent als het om prijs-prestatie-verhouding gaat.

DE ANDERE ZAKENAUTO
Arjen van Beek, directeur van Louwman Exclusive, ziet niet alleen kansen voor de 570S Coupé als alternatief voor de gevestigde orde, maar ook voor de zakelijke rijder die zich wil onderscheiden. “De Sports Series van McLaren blinkt uit in sportwagenkwaliteiten enerzijds en dagelijks gebruik anderzijds. Grote troef is het lage gewicht. Dat maakt de 570S Coupé wendbaar, agiel en snel. Maar ook het brandstofverbruik is relatief gunstig en dat, gecombineerd met de bovengemiddelde betrouwbaarheid, maakt de leaseprijs verrassend laag. Voor de liefhebber die zakelijk een McLaren wil rijden is een model uit de Sports Series daarom een goede keuze.”

RUNNING COSTS
Gewichtsbesparing, efficiëntie en optimale aerodynamica maken dat de modellen uit de Sports Series de laagste ‘running costs’ hebben van alle McLarens ooit. Het brandstofverbruik is zo’n tien procent lager dan dat van de Super Series en de restwaarde en betrouwbaarheid van McLaren staan buiten kijf. En bang zijn voor duur of frequent onderhoud is ook niet nodig: de motorolie van de 570S hoeft slechts om de twee jaar of 15.000km ververst te worden, een termijn die niet anders is dan bij een doorsnee middenklasser. Bovendien zijn de meeste carrosseriedelen van aluminium, en dat maakt reparatie van schade een stuk eenvoudiger dan het composietmateriaal van eerdere McLarens.

DRIE MODELLIJNEN
Het modellenprogramma van McLaren bestaat uit drie lijnen. De 570S Coupé en de 540C zijn de eerste McLarens uit de nieuwe Sports Series, echte sportwagens die ook geschikt zijn voor dagelijks gebruik. En er zit meer in het vat: in de loop van 2016 presenteert McLaren een nieuwe carrosserievariant voor de Sports Series.

In de Super Series komen we de 650S Coupé en Spider tegen naast de 675LT ‘Longtail’, waarvan McLaren recent de Spider presenteerde die komend voorjaar zal debuteren op de Autoshow van Genève. McLaren’s Ultimate Series tenslotte bestaat uit de P1 en P1 GTR. Van de P1, gelimiteerd tot 375 exemplaren, is onlangs het laatste exemplaar gebouwd. De productie van de op circuitgebruik gerichte P1 GTR komt ook zeer spoedig ten einde. Beide supercars waren al uitverkocht voor de productie begon.

BY McLAREN
Zoals het McLaren-DNA in elke McLaren terug te vinden is, zo is ook de 570S Coupé geheel naar eigen wens te individualiseren. McLaren Special Operations (MSO) biedt maatwerkopties en geeft elke McLaren uit de Sports Series een eigen karakter. Bijvoorbeeld met een van de tien ‘By McLaren’ interieurconfiguraties. Kleuren, materialen en details worden afgestemd op elkaar en op de buitenkleur, waardoor een unieke auto ontstaat. De standaard zeer complete uitrusting van de McLaren 570S Coupé kan naar wens van de nieuwe eigenaar aangevuld worden met extra opties op het gebied van bijvoorbeeld audio, bekleding, wielen en diverse pakketten.

De McLaren 570S Coupé is vanaf nu te bekijken in de showroom van Louwman Exclusive aan de A2 bij Utrecht en direct te bestellen. De eerste exemplaren worden inmiddels afgeleverd. In de loop van 2016 wordt de Sports Series verder aangevuld met onder meer de 540C, terwijl ook modellen als de 675LT Spider en de 650S Can Am uit de Super Series onderweg naar Utrecht zijn.

McLAREN 570S COUPÉ TECHNISCHE GEGEVENS
PRESTATIES
0-100 km/u                                                3,2 seconden
0-200 km/u                                                9,5 seconden
Topsnelheid                                               328 km/u
Vermogen-gewichtsverhouding   434 pk per 1.000 kilo

MOTOR EN AANDRIJVING
Motorconfiguratie                       V8 Twin Turbo / 3799cc
Vermogen                                          570 pk @ 7.400 tpm
Koppel                                                 600 Nm 6 @ 5.000-6.500 tpm
Transmissie                                       7 -traps SSG
CO2                                                      249 g/km

AFMETINGEN EN GEWICHT
Leeggewicht                                    1.313 kilo
Gewichtsverdeling                       42 / 58
Lengte                                                  4.530 mm
Breedte                                               2.095 mm
Hoogte                                                1.202 mm