Nog geen 24 uur na de onthulling van de nieuwe McLaren 720S op de 87e Internationale Autotentoonstelling van Genève laat McLaren geïnteresseerde klanten al zien wat de mogelijkheden zijn om de nieuwe Super Series te personaliseren. Het voorbeeld is een waanzinnige, uniek gebouwde 720S, bedacht door McLaren Special Operations. 

De McLaren 720S ‘Velocity’ by MSO is een uithangbord voor de welhaast onbegrensde mogelijkheden die kopers van een nieuwe Super Series hebben om McLaren Special Operations, de maatwerkafdeling van McLaren Automotive, hun auto te laten personaliseren.

McLaren Super Series met speciale MSO 720S 'Velocity' 13“De missie van MSO is om de wensen van klanten die voor McLaren kiezen vanwege de exclusiviteit in vervulling te laten gaan,” legt Ansar Ali, Managing Director van McLaren Special Operations, uit. “De pure, intense schoonheid van de nieuwe 720S is het perfecte startpunt voor kopers om creatief te zijn en de specificaties van deze MSO 720S ‘Velocity’ lichten een tipje van de sluier op van wat er aan aanpassingen allemaal mogelijk is.”

Het opvallende ‘Velocity’ kleurenpatroon combineert twee rode pareleffectlakken: een nieuwe tint, Nerello Red, kleurt de voorzijde en hogere carrosseriedelen van de auto, plus de van een roodtint voorziene motorkap van zichtbaar koolstofvezel. Het Nerello Red gaat naadloos over in een levendig Volcano Red op de lagere delen van de zijkant en de achterkant van de auto.

McLaren Super Series met speciale MSO 720S 'Velocity' 14Het unieke lakwerk wordt aangevuld met lichtgewicht wielen, door MSO uitgevoerd in een subtiele metallic bronstint. Uit de MSO-collectie werden daarnaast diverse koolstofvezel delen geselecteerd voor de 720S ‘Velocity’, waarmee het stoere en veelzijdige karakter van de nieuwe Super Series extra onderstreept wordt. Als aanvulling op de rode koolstofvezel motorkap werden het Rear Deck Vent, de Service Cover en de achterspoiler in hoogglans koolstofvezel uitgevoerd. Ook zijn er satijnglans dorpelcovers over de gehele lengte gemonteerd.

McLaren Super Series met speciale MSO 720S 'Velocity' 15Stap in het ruime, lichte en luchtige interieur van de 720S ‘Velocity’ en je wordt omringd door Carbon Black Alcantara® afwerking waar het maar kan, wat een technische, sportive uitstraling geeft met een luxe gevoel en contrasterend bij de Harissa Red lederen details. Het ‘Velocity’-exterieurthema komt ook binnenin de auto terug middels Harissa Red accenten, zoals op het dashboard, stuurwiel, deurpanelen en in de sportstoelen die standaard in de 720S aanwezig zijn en het luxe interieur van McLaren’s Sport Series helemaal up-to-date maken.

McLaren Super Series met speciale MSO 720S 'Velocity' 16De McLaren 720S’Velocity’, die uiteraard een meerprijs heeft ten opzichte van een standaard 720S, is een van de vijf MSO-thema’s voor de nieuwe Super Series die op de stand van McLaren op de 87e Internationale Autotentoonstelling van Genève is te zien. ‘GT’, ‘Pacific’, ‘Track’ en ‘Stealth’ worden weergegeven op beeldschermen en laten zien dat MSO vrijwel alle wensen kan vervullen om elke nieuwe McLaren helemaal aan te laten sluiten bij de visie en ideeën van zijn nieuwe eigenaar.