Kopers van de McLaren Sports Series hebben nu nog meer mogelijkheden om hun nieuwe auto te personaliseren. McLaren Special Operations (MSO) heeft zijn assortiment maatwerkaanpassingen – inmiddels beschikbaar voor alle modellen van de luxueuze sportautofamilie – aanzienlijk uitgebreid.

Nieuwe toegevoegd aan het MSO Defined-portfolio zijn een Titanium SuperSports-uitlaat; Black Pack-carrosseriedelen; koolstofvezel dorpelbekleding met McLaren-logo en de keuze uit zwarte of McLaren-oranje contactsleutels. MSO Defined-opties zijn ontworpen om zowel het uiterlijk als de technische kenmerken verder te verbeteren. Er is een grotere keuze aan gebruikte materialen en er valt een aanzienlijk gewichtsvoordeel te behalen ten opzichte van de standaard onderdelen

De MSO Defined Titanium SuperSports-uitlaat, nieuw verkrijgbaar voor de 570S Coupé, 570GT en 570S Spider, is 5 kg lichter dan de standaard uitlaat van de Sports Series. De gewichtsverlaging is ontstaan door – zoals de naam al doet vermoeden – uitgebreid gebruik te maken van titanium, een materiaal dat vaak wordt geassocieerd met lucht- en ruimtevaart en motorsport. Minstens zo belangrijk en aanzienlijk beter merkbaar is de helderdere uitlaatklank met een uitgesproken geluid boven de 5.000 tpm. Het systeem produceert maximaal 5 dB meer geluid dan het standaard Sports Series-uitlaatsysteem. De prijs van de Titanium SuperSports-uitlaat is nog niet bekend. Medio 2018 wordt de uitlaat in het McLaren Aftersales-assortiment opgenomen en is het dus ook mogelijk om het systeem achteraf te laten monteren.

McLaren Special Operations breidt MSO Defined-opties uit 16

McLaren Special Operations breidt MSO Defined-opties uit 17

McLaren Special Operations breidt MSO Defined-opties uit 18

Met het assortiment MSO Defined-opties van McLaren Special Operations kunnen McLaren-eigenaren hun auto personaliseren met voor elke McLaren op maat gemaakte onderdelen die perfect aansluiten bij hun voertuig“, legt Ansar Ali, Managing Director van McLaren Special Operations uit. “Nu de 570S Spider beschikbaar is en de interesse van klanten in onze Sports Series blijft groeien, bieden deze nieuwe MSO Defined-producten nog meer keuzemogelijkheden en de gelegenheid om hun eigen, speciale McLaren te maken.

Het Black Pack geeft kopers van een 570S Coupé of 570GT de mogelijkheid om carrosseriedelen in het zwart te specificeren als vervanging voor standaard toegepaste Dark Palladium-grijze componenten. Het MSO Defined Black Pack bestaat uit een voorsplitter; voorste aero blades; skirts en zijluchtinlaten; deur inserts; diffuser aan de achterkant; achterspoiler en achterbumper. Een achterklep en serviceklep zijn ook inbegrepen bij het 570S Coupé Black Pack. Afzonderlijk en als aanvulling op het Black Pack kan gekozen worden voor een Nano Black Exhaust Finisher voor de nieuwe Titanium SuperSports-uitlaat.

Liefhebbers van koolstofvezel kunnen bovendien kiezen voor de MSO Defined koolstofvezel dorpelbekleding met McLaren-logo. De onderdelen zijn uitgevoerd in zijdeglans en verkrijgbaar op de 540C en 570S Coupé, 570GT en 570S Spider. Naast de nadruk die McLaren legt op lichtgewicht componenten, biedt de dorpelbekleding een opvallend visueel effect en wordt het tapijt beschermd. Voor eigenaren van de Sports Series die het kleinste details van belang vinden, biedt McLaren Special Operations nu ook een MSO Defined contactsleutel aan, leverbaar in twee kleuren: zwart of McLaren Orange.

McLaren Special Operations breidt MSO Defined-opties uit 19

McLaren Special Operations breidt MSO Defined-opties uit 20

Het volledige scala van MSO Defined-opties voor alle McLaren-modellen kan worden bekeken en besteld bij Louwman Exclusive, de enige officiële McLaren-dealer en importeur in Nederland. Het in Utrecht gevestigde bedrijf heeft alle modellen uit de Sports Series en de 720S in zijn uitgebreide showroom staan.