McLaren Automotive, fabrikant van luxe en high performance sportauto’s en supercars, toont vanaf vandaag tot en met 24 september zijn modellen uit de Sports Series en Super Series op de 67e editie van de internationale autotentoonstelling in Frankfurt (IAA).

McLaren maakt gebruik van de Agora Platz, een buitenterrein van het tentoonstellingsgebied. Deze aanpak maakt het voor de bezoekers mogelijk om in een ongedwongen sfeer op een relaxte manier kennis te maken met de nieuwe modellen. Het nieuwste lid van de McLaren-familie, de 570S Spider die onlangs tijdens het Festival of Speed in Goodwood werd onthuld, staat bij Hal 11, tegenover McLaren centrale locatie die zich bevindt tussen de hallen 3,4 en 5.

Extra dimensie
De nieuwe tweezits, achterwielaangedreven 570S Spider is de derde carrosserievariant in de McLaren Sports Series. Het model is leverbaar naast de 540C en 570S Coupe en de 570GT. De 570S Spider combineert het raffinement en de dynamische sensatie van de 570S Coupé met de extra dimensie die het rijden in een open auto biedt. Dankzij de 570S Spider, die in Woking, Engeland wordt geproduceerd, zijn voor het eerst supercar-eigenschappen als een lichtgewicht koolstofvezelstructuur, een middenmotor lay-out en extreme prestaties leverbaar in het luxe, open sportwagensegment.

Verdere groei
“McLaren heeft inmiddels vijf jaar succes in Duitsland en de IAA is het ideale evenement om onze portfolio aan potentiele klanten aan te bieden en hen kennis te laten maken met ons merk op een ander locatie dan men van ons is gewend,” aldus David Gilbert, directeur Europa, McLaren Automotive. “De belangstelling voor de diverse modellen van McLaren blijft toenemen, met de introductie van de dit jaar gelanceerde tweede generatie van de Super Series en de eerste spider in de Sports Series met de 570S Spider, kijken we uit naar verder groei op het Europese vaste land.”

McLaren pakt het anders aan op de IAA 2017 7

McLaren pakt het anders aan op de IAA 2017 8

Purist
Arjen van Beek van Louwman Exclusive, importeur en dealer van McLaren voegt daar aan toe: “De 570S Spider is een belangrijk model, voor Europa, maar ook zeker voor de Nederlandse markt. Wij verwachten dat zo’n 75% van de Sports Series-kopers voor een Spider zal kiezen. Met de komst dit jaar van de 570S Spider en de nieuwe 720S heeft McLaren een zeer aantrekkelijk en breed aanbod dat elke purist, hoe verwend ook, zal aanspreken. Naast prestatiegeoriënteerd zijn de modellen makkelijk te rijden en daardoor ook op lange ritten aangenaam. Die unieke combinatie van prestaties en comfort biedt geen enkel ander merk.”

Tijdens de publieksdagen van de IAA is het mogelijk om met de 570S Spider en de 570GT rond Frankfurt proef te rijden. Potentiele klanten kunnen dan een korte maar intensieve rit maken en zo de indrukwekkende prestaties en de uitzonderlijke bestuurdersbetrokkenheid van de McLaren Sports Series ervaren.

Primeur
McLaren komt ook met een primeur naar de IAA. Speciaal voor de tentoonstelling toont het merk een van de zes speciaal door McLaren Special Operations (MSO) gebouwde en unieke uitvoeringen van de 570GT. De auto is alleen op speciale uitnodiging voor McLaren-klanten en achter gesloten deuren te bezichtigen. In een later stadium zal McLaren meer informatie prijsgeven over deze bijzondere uitvoering van de 570GT. Wie nu al wil kennismaken met de onbegrensde mogelijkheden van MSO, kan terecht bij Louwman Exclusive. In de showroom is een aantal modellen te bezichtigen dat door de maatwerkafdeling van het merk aan de wensen van de klant is aangepast.