• Driedaagse training voor McLaren P1™ GTR-eigenaren op Circuit de Catalunya in Spanje groot succes
  • Team van ervaren specialisten haalt het maximale uit auto en bestuurder
  • Ex Formule 1™-coureur Bruno Senna voegt competitief element toe
  • Agenda reeds gevuld met mooiste circuits ter wereld
  • Ook Louwman Exclusive traint kersverse McLaren-eigenaren op maximale voertuigbeheersing én plezier

Voor het eerst zaten zeven eigenaren van de snelste McLaren ooit achter het stuur van hun bolides op het Circuit van Catalunya in Spanje tijdens het McLaren P1™ Driver Programme.

Op het circuit, jaarlijks onderdeel van de Formule 1™-kalender voor de Grote Prijs van Spanje, trainde en begeleidde een groep specialisten de kersverse McLaren-eigenaren om het maximale uit hun auto te halen.

Px187MjYzNTAxNy0xLTU4NTE1MDIwOQ==

Het McLaren P1™ GTR Driver Programme is een uiterst exclusief trainingsevenement waarin P1™ GTR-eigenaren de grenzen van hun auto en zichzelf onder professionele begeleiding verkennen. Naast rijden op het circuit speelt ook McLaren’s racesimulator een belangrijke rol. Centraal staat het maximaal benutten van de mogelijkheden van de 1.000 pk sterke McLaren P1™ GTR, de snelste McLaren die ooit gebouwd is. Het programma is volledig op maat gemaakt en individueel samengesteld voor elke P1™ GTR-eigenaar, waarbij rekening wordt gehouden met diens eventuele race-ervaring. Een uiterst ervaren team van McLaren Special Operations (MSO), waartoe diverse professionals behoren die hun sporen in de autosport hebben nagelaten, verzorgt de training en richt zich op veiligheid, maximale controle en bovenal natuurlijk rijplezier.

Maatwerk
Paul Mackenzie, algemeen directeur van McLaren Special Operations, licht toe: “De McLaren P1™ GTR is een unieke auto. Tijdens het ontwerp en de ontwikkeling waren er namelijk geen grenzen omdat de auto niet hoefde te voldoen aan voorwaarden om als straatauto toegelaten te worden of om in een bepaalde raceklasse uit te mogen komen. Het resultaat is een compromisloze raceauto, gebouwd voor het circuit.

Juist daarom biedt het McLaren P1™ GTR Driver Programme de selecte groep van eigenaren een unieke ervaring, volledig individueel samengesteld. Geen twee bestuurders zijn hetzelfde en daarom is alles maatwerk, zodat ons team van race-instructeurs, ontwerpers en technici iedereen individueel kan begeleiden. Net als tijdens een raceweekend in de hoogste klassen. We halen zonder twijfel het allerbeste uit elke auto en uit elke coureur.”

Effectief
Een team van ervaren racecoaches begeleidt de auto’s en hun bestuurders op het circuit. Chris Goodwin, hoofd van de testrijders van McLaren Automotive, heeft de leiding. Iedereen binnen het team heeft flinke ervaring binnen de racesport en weet hoe het is om samen te werken aan de beste resultaten. Goodwin: “Het is bijzonder om te zien hoe iedere P1™-eigenaar gedurende de driedaagse training op het circuit met succes werkt aan zijn vaardigheden. Dat de training effectief is blijkt wel uit het feit dat aan het einde van het programma iedereen vrijwel gelijk presteert op het circuit als in de racesimulator. Enerzijds geeft het aan hoe realistisch de simulator is, anderzijds bewijst het dat een individuele training door experts het beste in de coureur naar boven haalt. Maar bovenal is het McLaren P1™ GTR Driver Programme natuurlijk ontzettend gaaf, zowel voor de eigenaren als voor ons team!”

Px187MjYzNTAxNy0yLTIwOTc0MjM2NjE=

Senna
De training kent ook een competitief element: de onlangs tot het team toegetreden Bruno Senna zette op het Circuit van Catalunya een uiterst snelle rondetijd neer die de cursisten moesten benaderen. Twee P1™GTR-eigenaren ontpopten zich tot ware coureurs en voerden een felle strijd. Goodwin: “Onze race-instructeurs hebben veel ervaring in diverse raceklassen. Om van die ervaring te profiteren en leren is van onschatbare waarde voor onze klanten. Net zoals in een echt raceweekend is het begrijpen en analyseren van racedata erg belangrijk, en ook dit onderdeel kwam daarom uitgebreid aan bod in het Driver Programme. Het is verrassend om te zien hoe iemand in slechts drie dagen tijd zijn prestaties weet te verbeteren.”

Kalender
Chris Goodwin is tevreden over de aftrap van het McLaren P1™ GTR Driver Programme. “We hebben in dit eerste evenement duidelijk laten zien wat er in de auto en in de bestuurder zit en hoe we het maximale eruit kunnen halen. Ik zie daarom uit naar de volgende data op de kalender, waarop we de mooiste en snelste circuits ter wereld gaan bezoeken.”

Circuits die al op de kalender van het McLaren P1™ GTR Driver Programme staan zijn onder andere Sepang International Circuit (Maleisië), Circuit of the Americas (Noord-Amerika), Silverstone (Verenigd Koninkrijk), Autodromo Nazionale Monza (Italië), Red Bull Ring (Oostenrijk), Spa-Francorchamps (België), Bahrain International Circuit (Bahrain) en Yas Marina (Abu Dhabi).

Louwman Driving Experience
Klanten van Louwman Exclusive in Utrecht, de enige officiële McLaren importeur en dealer in Nederland, kunnen naast het Driver Programme van McLaren ook een door Louwman Exclusive zelf verzorgde rijvaardigheidstraining volgen. Doel van deze Driving Experience is eveneens het optimaal leren beheersen van het enorme vermogen van McLaren, maar vooral ook genieten van het rijden op zowel de openbare weg als het circuit. Op het programma staan onder andere ijsracen en een circuittraining onder leiding van grote namen uit de Nederlandse en internationale autosport. In tegenstelling tot het P1™ GTR Driver Programme staat de Driving Experience van Louwman Exclusive open voor eigenaren van alle typen McLaren.