McLaren P1™ GTR design concept

McLaren zal zijn aanwezigheid op het Concours d‘Elegance van Pebble Beach dit jaar gebruiken om een design concept te tonen: de ultieme, voor het circuit ontwikkelde McLaren P1 ™ GTR.

De GTR is ontworpen op verzoek van kopers van de straatversie van de McLaren P1. Zij hadden de behoefte aan een volledig op het circuit afgestemde P1. Alleen eigenaren van de huidige P1 kunnen de P1 GTR aanschaffen, inclusief een uitgebreid pakket aan diensten, dat onder meer bestaat uit rijderstraining, circuitdagen en technische ondersteuning. De McLaren GTR gaat in juni 2015 in productie, nadat de allerlaatste van de 375 McLarens P1 straatauto is geproduceerd en twee decennia nadat de legendarische McLaren F1 GTR de fameuze 24 uur van Le Mans wist te winnen.

De McLaren P1 ™ GTR is ontworpen en ontwikkeld met vijf decennia van race winnende kennis, opgedaan in de top van de autosport. Deelnemers aan het programma krijgen nooit eerder geboden toegang tot de technologieën, middelen en expertise die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en het trainen van formule 1-kampioenen.

Voor de belangstellenden in een P1 ™ GTR: Louwman Exclusive, officieel vertegenwoordiger van McLaren in Nederland, heeft een vrijwel nieuwe McLaren P1 straatauto beschikbaar. Daarmee wordt de kans om een P1 GTR te bemachtigen een stuk groter.

De McLaren P1 ™ GTR concept zal worden onthuld tijdens een exclusieve preview in het McLaren Brand Centre op de 18e fairway bij de Pebble Beach Lodge om 18.00 uur lokale tijd op vrijdag 16 augustus en zal zijn publieksdebuut beleven op Pebble Beach in de loop van het weekend.

McLaren P1™ GTR design concept
McLaren P1™ GTR design concept