De McLaren 570S Coupé zal de hoofdrol spelen met zijn wereldwijde, dynamische debuut tijdens de beroemde Supercar Run op de 2015-editie van het Goodwood Festival of Speed.

Hij krijgt goed gezelschap in de vorm van de McLaren P1™ GTR en 650S Le Mans, beide in een beperkte oplage geproduceerd en zelden in het openbaar te zien. Het is voor het eerst dat McLaren alle drie de modelseries, bestaand uit Sports Series, Super Series en Ultimate Series, rijdend op een evenement te zien zijn. Daarnaast keert het populaire McLaren House terug, net als vorig jaar naast het iconische Goodwood House en met uitzicht op het parcours van de heuvelklim. Er zullen auto’s, gastsprekers en historische McLaren memorabilia zijn ter ere van ‘Flatout en Fearless’, dit jaar het thema van het festival.

Na de onthulling van de 570S Coupé eerder dit jaar op de New York International Auto Show en een zeer succesvolle trip rond de wereld –waaronder een bezoek als gast van Louwman Exclusive aan de Amsterdamse AutoRAI en Super Car Sunday in Assen, zal de 570S Coupé gedurende het weekend de ‘Goodwood Hill’ een aantal keren bedwingen.

Px187MjAzMTc1OS0yLTI0MTU1MDMwMA==

Uitgerust met een 3,8-liter twinturbo V8-motor die 570 pk produceert, geldt de 570S Coupé als het meest krachtige model in de onlangs gelanceerde Sport Series en introduceert het model het McLaren-DNA en de prestaties van een supercar in het sportwagensegment. Het lichtgewicht en doelmatige model beleeft zijn wereldwijde, dynamische debuut voorafgaand aan de eerste klantleveringen later dit jaar.

De 570S Coupé, die voor het einde van dit jaar zijn opwachting maakt bij Louwman Exclusive, de enige vertegenwoordiger van McLaren in Nederland, is eveneens te zien op het podium bij het McLaren House.

De 650S Le Mans die door McLaren naar Goodwood wordt meegenomen, is een wel heel bijzondere uitvoering. Met de codenaam ‘XP1’, is het een experimenteel prototype van het speciale model, dat alleen als coupé leverbaar zal zijn. De auto is tot stand gekomen na samenwerking van McLaren Special Operations en McLaren F1-ontwerper Peter Stevens, dit om de twintigste verjaardag te vieren van de overwinning in Le Mans, de bekendste langeasfstandsrace ter wereld.

Met een oplage van slechts 50 stuks is de XP1 reeds uitverkocht. Het model is gespoten in de bijzondere kleur Sarthe Grey, geïnspireerd op de kleur van de race winnende McLaren F1 GTR. Het model beschikt tevens over contrasterende elementen in de kleur McLaren Orange, zoals er ook aanpassingen aan het ontwerp zijn gedaan die verwijzen naar de racewinnaar uit 1995. Denk daarbij onder meer aan zaken als een volledig geïntegreerde ‘snorkel’ op het dak en louvres ontworpen om de druk over de voorwielen te reduceren.

De speciaal voor het circuit ontwikkelde McLaren P1™ GTR zal naast de 650S Le Mans schitteren in de Supercar Paddock en is tijdens het Festival of Speed voor het eerst rijdend te zien in het Verenigd Koninkrijk. Het 1000 pk sterke model zal gedurende het hele weekend demonstratieritten verzorgen, dit nadat de McLaren te zien zal zijn tijdens de 24 Uur van Le Mans, waar de P1 GTR onderdeel uitmaakt van de viering van de 20e verjaardag van de McLaren F1 GTR-overwinning op Le Mans.

De McLaren 650S GT3, die vorig jaar werd onthuld op het Festival of Speed, zal het derde model zijn dat deelneemt aan de demoritten van het merk. De 650S GT3 heeft inmiddels wereldwijd al diverse successen mogen vieren in zijn eerste jaar in de autosport door een aantal podiumplaatsen voor zich op te eisen in vijf kampioenschappen op circuits in Noord-Amerika en Europa, dit alles in handen van diverse McLaren GT-klantenteams.

Px187MjAzMTc1OS0xLTk2Njk3NTEzNA==

Bij het McLaren House zal een scala van modellen staan opgesteld, stuk voor stuk ontwikkeld door McLaren Special Operations (MSO) volgens het ‘Flatout en Fearless’ thema. Elk model zal de nadruk leggen op een moment uit de rijke geschiedenis van McLaren en de legendarische coureurs die voor het team hebben gereden in de afgelopen jaren.

Bezoekers worden ook uitgenodigd om zich tegen een kleine donatie van twee pond te laten fotograferen achter het stuur van een McLaren 650S Spider. De opbrengst van deze actie komt volledig ten goede aan het Halow project (www.halowproject.org.uk), het goede doel dat dit jaar tijdens het 2015 Goodwood Festival of Speed wordt gesteund.

Het Halow project is een liefdadigheidsproject uit Guildford, dat in het leven is geroepen om jonge mensen met een leerstoornis dezelfde keuzes en kansen in het leven te bieden als ieder ander. Via door de gemeenschap geïnitieerde sociale activiteiten en leerprogramma’s, persoonlijke ondersteuning en de Buddy-service, helpt Halow jongeren om meer vertrouwen en vaardigheden te krijgen en met steun zo zelfstandig mogelijk te leven.