Twintig jaar na de overwinning van de inmiddels legendarische McLaren F1 GTR in de 24 Uur van Le Mans, laat McLaren Automotive de iconische GTR-naam herrijzen voor een unieke track-editie van de bekroonde McLaren P1. De productie van het in een beperkte oplage leverbare model, gaat van start zodra de laatste van de 375 straat-P1’s is voltooid. Het model is een eerbetoon aan zijn race-winnende voorouders. De krachtigste McLaren-tot-nu-toe- gaat voluit dus McLaren P1 GTR heten.

De McLaren P1 ™ GTR wordt ontworpen en ontwikkeld als de beste rijdersauto ter wereld voor op het circuit; hij hoeft immers niet aan de toelatingseisen voor de weg te voldoen Het model zal nog beter presteren dan de straatauto als het gaat om prestaties, grip, aerodynamica en downforce. Ook krijgt hij extremere technologieën en aandrijflijn om het beoogde vermogen van 1.000 pk (986 pk), raceslicks, een grotere spoorbreedte en een meer agressieve en onderscheidende styling voor optimale prestaties te kunnen bieden bij snelle ronden op het circuit.

Het besluit om een specifieke circuitvariant te produceren, is genomen na verzoeken van McLaren P1 ™-eigenaren. Het McLaren P1 ™ GTR-programma zal £ 1.980.000,- gaan kosten en bestaat onder meer uit een op maat gemaakt trainingsprogramma om de rij-capaciteiten van de kopers verder aan te scherpen. Ook behoren een exclusief overleg met het fitnessteam van de McLaren-coureurs, een meeting met Design Director Frank Stephenson en exclusieve toegang tot een van de McLaren racesimulatoren tot het pakket. Het belangrijkste is misschien wel de mogelijkheid om aan minimaal zes speciale en internationale rijsessies op een aantal van ‘s werelds meest iconische Formule 1-circuits deel te nemen. Exacte aantallen moeten nog worden bepaald, maar de productie zal beperkt zijn.

Arjen van Beek, directeur van Louwman Exclusive: “De belangstelling voor de P1 is nog steeds enorm, zo hebben we afgelopen week ervaren toen we met onze P1, die we net binnen hebben, aan een aantal evenementen deelnamen. Zo’n GTR-versie wordt een nog grotere hit, daar zijn we van overtuigd. Of we er één of meerdere gaan krijgen, is nog niet duidelijk. Dat hangt van de productieaantallen af, al zouden we gezien onze verkopen van de P1, er in elk geval één, en mogelijk dankzij de auto die we net hebben ingekocht, wellicht zelfs twee kunnen krijgen. Afwachten dus.

MCLAREN KOMT MET P1 GTR 2