Met nog drie maanden te gaan tot het Concours d’élégance Paleis het Loo, kan organisator Classic Events steeds meer van het programma en de deelnemende partijen prijsgeven. De komst van McLaren en een unieke Bugatti Type 57/Study T64 uit 1938 zijn zomaar twee van de vele smakelijke toevoegingen aan het evenement dat op 21 en 22 juni wordt gehouden in de tuinen van Paleis het Loo in Apeldoorn.

Timo Rietbergen en Jan-Peter Nijmeijers van Classic Events en verantwoordelijk voor de organisatie van het klassiekerfeest: “De ingrediënten zijn veelbelovend voor deze 11e editie van het concours.  Maserati en Renault konden we al eerder aankondigen, nu kunnen we daar McLaren en Vencer met de Sarthe aan toevoegen. Het Nederlandse sportwagenmerk is te bezichtigen op de stand van bandenfabrikant Vredestein, ook al zo’n trouwe partij die ons evenement al jaren ondersteunt.”

McLaren is aanwezig met een eigen paviljoen waarin de nieuwe McLaren 650S, nog maar net geïntroduceerd, te bezichtigen zal zijn. Naast de hypermoderne sportwagen zijn er natuurlijk ook tal van klassiekers te zien, zoals een Peugeot Type 14 uit 1898. Nooit eerder was zo’n oude auto op het concours in Apeldoorn te bewonderen.

De organisatie doet er ook alles aan om het Concours nog aantrekkelijker te maken voor dames. Zo zijn er modeshows en een enorme diversiteit aan standhouders: van kleding tot horloges, van kunst tot woondecoratie. Jan-Peter Nijmeijers: “Timo en ik hebben vooral verstand van auto’s, maar we willen het concours ook aantrekkelijk maken voor de bezoekers die van andere mooie dingen van het leven willen genieten.”

Daarmee worden de autoliefhebbers overigens niet verwaarloosd. Verre van. Die krijgen onder meer de nieuwe Porsche 911 Targa en de Porsche 918 voorgeschoteld, als ook bijzondere klassiekers als de Maserati A6G CS/53 Barchetta uit 1953 en een Ferrari  212 Inter Ghia, de eerste Ferrari op Nederlands kenteken. Stuk voor stuk bijzondere auto’s die niet mogen ontbreken in de tuinen van het mooiste paleis van Nederland.

McLAREN EN BUGATTI OP CONCOURS D'ÉLÉGANCE 2