Ook dit jaar staat de 720S in de spotlights op de McLaren stand tijdens op de autoshow van Genève. McLaren Special Operations (MSO) toont de supercar, uitgevoerd in adembenemend blauw.  De combinatie van een intense blauwe lak, met een klassiek Saddle Tan lederen interieur, maakt van de McLaren 720S in Atlantic Blue een McLaren, met de dynamiek van de Super Series in een tijdloos, luxueus maatkostuum.

De nieuwste creatie van MSO verschijnt precies een jaar na MSO’s eerste maatwerk project op basis van de tweede generatie Super Series, de 720S Velocity by MSO, die vorig jaar in Genève werd onthuld. De lak in Volcano Red en Nerello Red gaf die auto explosieve looks en liet geen twijfel bestaan over de prestaties. In de twaalf maanden die volgden, een periode waarin de 720S diverse tests won en prijzen kreeg voor zijn waanzinnige uiterlijk, zijn er nauwelijks McLarens 720S onder de bijna 1.500 die er geleverd zijn waarop geen MSO-opties of aanpassingen aanwezig waren. Sterker nog, de eerste volledig ‘standaard’ 720S staat voor productie gepland in juli van dit jaar.

McLaren 720S Atlantic Blue 10

Atlantic Blue
De koets in Atlantic Blue geeft een frisse aanblik van de ‘shrink-wrapped’ ontwerp taal die McLaren op de 720S introduceerde. Kenmerken zijn innovatieve aerodynamics, glad vormgegeven oppervlakken en de iconische vleugeldeuren met dubbel scharnier. Speciaal voor de 88e internationale autotentoonstelling van Genève toont dit nieuwste MSO-project zowel de onbegrensde mogelijkheden van MSO’s vakmanschap als de grote keuze aan personaliseringsopties, opties die het kopers mogelijk maken met hun eigen creativiteit de perfecte Super Series samen te stellen.

MSO’s getalenteerde kunstenaars kunnen de meest veeleisende wensen van McLaren-klanten verwezenlijken. Van volledig handgebouwde one-off-modellen tot speciale aerodynamische en lichtgewicht componenten, van extra functies tot speciale materialen, afwerking, kleuren en details -een groot deel van al die mogelijkheden komt samen in de Atlantic Blue 720S in Genève.

McLaren 720S Atlantic Blue 11

Veelzijdig
De tweede generatie Super Series combineert McLaren’s meest extreem presterende supercar met een hoeveelheid luxe en gemak in de cockpit waardoor de 720S meer dan ooit een supersportwagen is met een breed spectrum aan mogelijkheden.

Innovatieve aerodynamica zorgt voor een om de bestuurder gebouwde rijervaring, aangevuld met proactieve wielophanging, een koolstofvezel constructie en een van ‘s werelds sterkste 4,0 liter, twinturbo V8-motoren die er is met 720 pk, een topsnelheid van 341 km/u en een acceleratie van 0-100 km/u in 2,9 seconden. En niets hiervan gaat ten koste van het comfort: verwarmbare en elektrisch verstelbare stoelen, sleutelloze toegang, soft-close deuren, cruise control, een elektrisch verstelbare stuurkolom, geavanceerde klimaatregeling en een moderne connectiviteit zijn allemaal standaard.

McLaren 720S Atlantic Blue 12

Saddle Tan leder
Het interieur van de 720S is uitgevoerd  in Saddle Tan leder, met contrasterende Slate Grey stiksels. De cockpit onderscheidt zich verder door Carbon Black leder en Grey Alcantara accenten. Zelfs de vloermatten zijn op maat gemaakt.

Naast de Atlantic Blue lak is het exterieur afgewerkt met Dark Palladium accenten, hoogglans Visual Carbon delen en Zircon lijsten om de ruiten. De roestvrijstalen sportuitlaat heeft Titanium eindstukken en de dubbelspaaks lichtgewicht wielen zijn afgewerkt in maatwerk Graphite Grey. Dee remmen zijn, zoals bij alle 720S’en, koolstof-keramisch uitgevoerd en voor dit speciale model voorzien van zwarte remklauwen met McLaren-logo

De 720S is een supercar, die zowel op het circuit als dagelijks op de openbare weg inzetbaar is. De McLaren 720S in Atlantic Blue by MSO komt met zowel het McLaren Track Telemetry- en camerasysteem voor circuitgebruik als een 360 graden Park Assist-systeem met sensoren en camera’s voor makkelijk rijden in de stad. De auto heeft bovendien een ingebouwd liftsysteem om schade bij het rijden over drempels en hellingen te vermijden en voor lange ritten is er een Bowers & Wilkins audiosysteem met 12 luidsprekers aan boord.

De Nederlandse prijs voor de McLaren 720S in Atlantic Blue by MSO is niet bekend. Louwman Exclusive in Utrecht, dealer en importeur van McLaren in Nederland, levert alle MSO-opties voor nieuwe en bestaande McLarens en kan elke nieuwe McLaren exact volgens wensen van de koper specificeren. De 720S is in Nederland verkrijgbaar vanaf 307.700 euro (incl. btw/bpm).