• McLaren 650S GT3 gaat de uitdaging aan tijdens twaalf uur durende race in de woestijn
  • Wereldwijd wedstrijddebuut van het nieuwste GT-model uit Woking
  • Spectaculaire 650S GT3 preview video – ‘The Chase’ – vanaf nu te bekijken op het officiële McLaren Automotive YouTube kanaal – http://youtu.be/VFYQwsXq7vI.
  • Louwman Exclusive in Utrecht exclusief McLaren GT-dealer voor Nederland

De nieuwe McLaren 650S GT3 zal, vlak voor het einde van het seizoen 2014, deelnemen aan een ultieme test op het gebied van prestaties en uithoudingsvermogen op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Daar wordt op 12 en 13 december de 2014 Gulf 12-uurs race verreden. De race is voor het nieuwste model van Mc Laren GT het wereldwijde racedebuut en de laatste fase van het ontwikkelingsprogramma. Volgend seizoen zal de 650S GT3 voor het eerst regulier ingezet worden door raceteams.

McLaren GT heeft het huidige raceseizoen gebruikt om de 650S GT3 te ontwikkelen zodat de auto helemaal klaar is voor de start van het nieuwe seizoen in 2015. De race in Abu Dhabi is de laatste fase in de ontwikkeling van het in Woking gebouwde model. Het is tevens de zwaarste test tot nu toe, want de race staat bekend als een van de spannendste wedstrijden op de GT-kalender. In het startveld bevinden zich de grote namen in GT-racerij, en met zo’n dertig deelnemende auto’s is de 12-uursrace het laatste belangrijke GT-evenement van het seizoen.

Px187MTI4ODQyMi0xLTgyMTQ3ODYzOA==

Andrew Kirkaldy, managing director van McLaren GT, licht toe: “Het ontwikkelingsprogramma van de 650S GT3 is al vrijwel afgerond, waarbij het team de auto getest heeft gedurende duizenden kilometers in verschillende omstandigheden. De Gulf 12 Hour-race biedt ons de mogelijkheid de 650S GT3 te testen in de enige echte omgeving waarvoor de auto gemaakt is. Het zal de zwaarste test voor de 650S GT worden tot nu toe – een echte raceomgeving met een competitief deelnemersveld en extreme omstandigheden, zoals een hoge temperatuur.’”

“Elke langeafstandsrace is een uitputtingsslag voor een raceauto, en met de 650S GT zoeken we daarom bewust de grenzen op tijdens een twaalfuursrace onder extreme omstandigheden. We hebben enorm ons best gedaan de auto zoveel mogelijk om de coureur heen te bouwen. Daarnaast moet de koeling optimaal zijn, zonder nadelige gevolgen voor de prestaties. Dit is ons gelukt en maakt van de 650S GT3 meer dan alle andere sportwagens een ‘drivers car’ met indrukwekkende prestaties, die bereikbaar is voor coureurs over de hele wereld in de groeiende GT-klasse.”

Px187MTI4ODQyMi0yLTE0MzU1ODkzOTM=

Voor wie niet kan wachten de 650S GT3 in actie te zien, is op het officiële Youtube kanaal van McLaren Automotive een spectaculaire teaservideo te bekijken. En wie gegrepen is door de beelden, toe is aan de volgende stap en een McLaren 650S voor op straat of 650S GT3 voor op het circuit wil aanschaffen, kan terecht bij Nederlands enige McLaren-dealer Louwman Exclusive in Utrecht.

Meer details over de coureurs die de McLaren 650S GT3 besturen tijdens de Gulf 12 Hour-race zullen de komende weken bekend gemaakt worden.

Px187MTI4ODQyMi0zLTEyNTMxNzgwNTE=