Mazda introduceert dit najaar de Mazda6 modeljaar 2017 in Europa. De nieuwe uitvoering van het topmodel in de Mazda-range is voorzien van een groot aantal premium verfijningen en borduurt voort op de filosofie dat men geen rijplezier hoeft in te leveren bij het verhogen van praktisch en functioneel gebruik.

De Mazda6 is altijd beschouwd als één van de best sturende en meest boeiende auto’s in zijn segment. Mazda legt de lat opnieuw hoger met het Europese debuut van G-Vectoring Control (GVC). GVC is de eerste in een reeks van nieuwe SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS technologieën van Mazda, en biedt een geïntegreerde controle van motor, transmissie en chassis voor een nog betere Jinba Ittai beleving, ‘paard en ruiter als één’, het gevoel van verbondenheid tussen auto en bestuurder, dat Mazda onderscheidt van andere merken. Het is gebaseerd op het revolutionaire idee van de verbetering van de prestaties van het chassis via de motor. GVC is ‘s werelds eerste technologie die het koppel van de motor aanpast op basis van de input van het stuurwiel.

2017-Mazda6_Sedan_Action-

2017-Mazda6_Wagon_Action-

2017-Mazda6_Wagon_Action--2

De line-up van de Mazda6 2017 biedt een keuze uit drie benzinemotoren, de 2.0 SKYACTIV 145 en 165 en de 2.5 SKYACTIV-G 192 en twee dieselmotoren, de 2.2 SKYACTIV-D 150 en 175, gekoppeld aan een automatische zestraps automaat of een handgeschakelde zesversnellingsbak.