• Onderneming onderstreept rijplezier met slogan ‘Acceleratie richting onze dromen’
  • Andere publiekstrekkers zijn Mazda Koeru en Cosmo Sport 110S

Mazda heeft op de komende Tokyo Motor Show 2015 een wereldpremière met de onthulling van een nieuwe sportauto in concept fase. Ondanks de moderne look belichaamt de nieuwste creatie van Mazda duidelijk de huidige lijn van de autofabrikant. De designers van Mazda hebben hun uiterste best gedaan om de sportautogeschiedenis van de onderneming in deze concept car te vereeuwigen.

msc01

Met het thema van de Mazda-stand in Tokyo in gedachten, ‘Acceleratie richting onze dromen’ wordt er ook aandacht besteed aan de unieke benadering van rijplezier door het merk. Zo staan er op een deel van de stand, dat speciaal voor de autosport is ingericht, twee Mazda MX-5’n in race uitvoering, terwijl de legendarische Mazda Cosmo Sport 110S uit 1967, het eerste door een rotatiemotor aangedreven massaproductiemodel van Mazda, het hoogtepunt vormt van een overzicht van de unieke en onderscheidende techniek van het merk.

former_0250s

former_0064s

p1j09199s

Eén van trekpleisters op de Mazda-stand is ongetwijfeld de Mazda Koeru, de crossover SUV concept car die z’n wereldprimeur beleefde op de IAA in Frankfurt, een paar weken geleden en nu het middelpunt vormt van 14 andere modellen van de bekroonde line-up met SKYACTIV technologie en het Kodo – Ziel van Beweging designthema.

mazda_koeru_09-v2

mazda_koeru_11-v2

mazda_koeru_12-v2

Op Smart Mobility City, een vast onderdeel van de Tokyo Motor Show, zal Mazda zijn veiligheidstechnologieën tonen, zoals de innovatieve human machine interface en verschillende sensorgestuurde systemen, ontwikkeld volgens Mazda’s proactieve veiligheidsfilosofie. Deze zijn vooral bedoeld om de rust en het rijplezier te verbeteren door bestuurders te helpen bij het herkennen van mogelijke gevaren en bij het op de juiste wijze handelen in die situaties.

De persconferentie van Mazda is op 28 oktober om 08.30 uur, de eerste van twee persdagen. De beurs opent zijn deuren voor het publiek van 30 oktober tot en met 8 november.