De Suzuki SX4 S-Cross heeft de maximale score van 5 sterren behaald in het onafhankelijke crashtest onderzoek van EuroNCAP.

In het EuroNCAP onderzoek worden nieuwe auto’s onderworpen aan crashtests en het aantal gescoorde sterren geeft aan hoe goed een auto presteert op de volgende gebieden: volwassenen protectie, kind veiligheid, voetgangers protectie en veiligheidsassistentie. De meetlat van dit onderzoek wordt steeds hoger gelegd, waardoor het behalen van een goede score steeds uitdagender wordt.

De Suzuki SX4 S-Cross heeft in dit onderzoek de maximale score van 5 sterren behaald en het overall eindresultaat ligt daarbij bovengemiddeld hoog. Diverse actieve en passieve veiligheidssystemen hebben daartoe bijgedragen, waarbij te denken valt aan ESP, 7 airbags (waaronder een knie airbag), het gebruik van hoogwaardige, ultrasterke, maar lichte staalsoorten, Suzuki’s TECT (Total Effective Control Technology) voor optimale bescherming van inzittenden, een pedaalontkoppelingsmechanisme, Hill-Hold Control, etc. Daarnaast verkleinen energie absorberende elementen in de neus van de SX4 S-Cross de kans op letsel bij voetgangers in het geval van een onverhoopte aanrijding.

Het toch al hoge veiligheidsniveau van de SX4 S-Cross kan overigens naar wens worden uitgebreid met AllGrip; dit geavanceerde 4×4 systeem is een doorontwikkelde versie van Suzuki’s intelligent All Wheel Drive. In combinatie met ESP zorgt AllGrip voor optimale grip onder alle omstandigheden en daardoor de best denkbare veiligheid.

maximale score EuroNCAP voor Suzuki SX4 S-Cross 13

maximale score EuroNCAP voor Suzuki SX4 S-Cross 14

maximale score EuroNCAP voor Suzuki SX4 S-Cross 15

maximale score EuroNCAP voor Suzuki SX4 S-Cross 16