Alhoewel de VW Amarok Dakar Proto van het Dakar Press Team na twee Dakar Rally’s al op veel punten serieus geprepareerd is, bestaat er altijd ruimte voor verbetering. Tijd om de standaard 18” VW velgen te verwisselen voor het echte werk, de 16” Multi-piece Hutchinson velg, voorzien van Beadlock Rims.

Daar waar de standaard aluminium Volkswagen velg een maximaal draagvermogen per velg heeft van 930 kg, kan de Hutchinson velg een belasting per wiel aan van maar liefst 1.500 kg. Minder kans op schade of krom rijden dus.

[magento cat=’31, 4′]

Bovendien is de bijzondere stoere vormgegeven velg voorzien van een Beadlock, waardoor band (in ons geval een BF Goodrich Mud-Terrain T/A 265/75R16) tot 0,5 Bar kan worden afgelaten. Het Beadlock systeen fixeert de band met de velg. Ondanks een uiterst lage bandenspanning is er dus altijd gegarandeerd grip, maar het is daarnaast ook uitgesloten dat de band van de velg afloopt. Wel zo fijn als je van een schuine fesh fesh duin naar beneden wilt rijden!

Het is overigens sinds kort mogelijk onder je nieuw te bestellen Amarok af fabriek Hutchinson’s te laten monteren. Scheelt een bak geld, een hoop gedoe en je Amarok is vanaf de eerste kilometer klaar voor het off road terrein.

Maximaal bandenaflaten met Hutchinson 7

 

Maximaal bandenaflaten met Hutchinson 8