De derde ronde van de European Le Mans Series vindt dit weekeinde plaats op de Red Bull Ring in Spielberg (Oostenrijk). De 18-jarige Max van Splunteren en de 29-jarige Mike Parisy krijgen er de kans om met deze hoog aangeschreven raceserie in de GTC klasse kennis te maken. Max van Splunteren vervangt zijn vader Paul van Splunteren, die wegens drukke werkzaamheden zijn prioriteiten anders heeft moeten stellen. Parisy vervangt Maxime Soulet die elders verplichtingen heeft. 

Voor GT3.nl eigenaar Paul van Splunteren, die eerder dit jaar met de NEC-Porsche 911 GT3-R aan de start kwam op de circuits van Silverstone en Imola, was het enerzijds een moeilijk besluit en anderzijds ook weer niet: “Ik moet dan wel helaas vroegtijdig mijn seizoen in ELMS stopzetten, maar heb in mijn zoon Max een ideale vervanger gevonden. Max heeft al twee seizoenen met succes in de Formule Ford gereden en inmiddels ook zijn potentieel aangetoond in de Porsche 911 GT3 Cup Challenge. Hij heeft voldoende ervaring om in een mooi kampioenschap goed uit de verf te komen. En wat is er mooier om hem de kans te geven zich verder te ontplooien met het professionele team van ProSpeed Competition?”

Max van Splunteren is uiteraard verheugd met deze nieuwe wending in zijn race carrière: “Dit is een unieke kans die ik met beide handen aangrijp. Om nu al op dit niveau mee te mogen rijden is geweldig. Natuurlijk zal ik nog veel moeten leren, maar die mogelijkheid biedt dit professionele team mij dan ook.”

Ook Maxime Soulet beëindigt zijn seizoen voortijdig met ProSpeed Competition en hij wordt vervangen door de ervaren Fransman Mike Parisy. Uiteraard kent Parisy de Porsche 911, waarmee hij onder meer in de Carrera Cup en in het WK FIA GT1 reed. Max van Splunteren en Mike Parisy rijden de resterende drie wedstrijden van het ELMS samen met Gilles Vannelet, die ook van de partij was in de eerste races dit seizoen. Rudi Penders (ProSpeed Competition Team Principal): “Max kent het team van ProSpeed Competition al van kinds af, uiteraard via zijn vader. Zijn eerste stappen in de eenzitters en de GT3 Cup Challenge Benelux, waren veelbelovend en nu zet hij een nieuwe stap, één die we gezet hebben met zo veel jonge rijders, denk maar aan Marco Holzer, Maxime Soulet of Enzo Ide, die bij ons een prima omgeving vonden om zich verder te ontplooien. Het is ook plezierig om met Mike Parisy samen te kunnen werken, want we zijn van zijn talent overtuigd. We kennen hem goed, uit de periode van het FIA GT3, waar hij een van onze opponenten was. Ook begin dit jaar was hij van de partij in dit hoogstaande ELMS-kampioenschap, in een wagen van een negenvoudig rallywereldkampioen Sébastien Loeb.”

MOTORSPORT : EUROPEAN LE MANS SERIES - 4 HOURS OF IMOLA (ITA) ROUND 2 - 05/17-18/2014

GT3NL ELMS Max van Splunteren (links) vervangt Paul van Splunteren (rechts) in de ELMS 140717