Max Biaggi pakt belangrijke punten tijdens Superbike Brno 7

Dankzij twee goede klasseringen, komend vanaf een 14e plek op de startgrid, kan Max Biaggi na de Superbike-races van dit weekend in Brno zijn leiding in het kampioenschap consolideren. De Aprilia-coureur heeft als gevolg van zijn zesde en vierde plaats in Brno een voorsprong van 21 punten op Melandri.

Twee prima resultaten van Eugene Laverty ondanks gripproblemen Max Biaggi pakt belangrijke punten tijdens Superbike Brno 8

Race 1 ging van start op een natte baan, die na de eerste paar ronden langzaam opdroogde. Halverwege de race was Max één van de snelste coureurs op de baan, maar de tijd die hij in de beginfase had verloren weerhield hem ervan verder naar voren te komen dan een zesde positie op de streep. De tweede race werd onder droge omstandigheden verreden en een goede start zorgde er voor dat Biaggi zich direct in de voorhoede kon melden. Hij schoof in de zesde ronde door naar een vierde plaats en hield die de rest van de race tot aan de vlag vast.

“Helaas zat er vandaag niet meer in,” verklaarde Biaggi direct na de races. “We ondervonden wat problemen die van invloed waren op iedere manoeuvre die ik maakte. In Race 2 probeerde ik aan te haken bij de voorste rijders, maar ik kon hun snelheid helaas niet evenaren. Ik reed continu op de limiet, alsof het de laatste ronde was. We zijn er nog niet achter wat precies de oorzaak van de problemen was, omdat zowel de motor als de setup vergelijkbaar was met die in Aragon. Ik hoop dat we er de komende ronden geen last meer van zullen hebben.”

Na tijdens de testsessies zeer snel te zijn, kende Eugene Laverty meer problemen dan verwacht tijdens de twee races. De twee vijfde plaatsen resulteerden bij Eugene en het team niet tot tevredenheid na al het harde werk dit weekend.

“Ik ben niet tevreden met deze twee vijfde plaatsen, omdat we het veel beter hadden kunnen doen. Helaas hadden we voor Race 1 de verkeerde band gekozen en in Race 2 kampten we met een gebrek aan grip, net als tijdens de tweede kwalificatie en in de Superpole 1. Dat is jammer, want we hadden vandaag meer verdiend. We nemen belangrijke punten mee naar huis, maar zeker niet het aantal waarop we hadden gehoopt.”