Mats van den Brand en hebben dit weekend de volle winst gepakt in de befaamde ELE Rally die dit weekend in de omgeving van Helmond werd verreden. Maar liefst 20 klassementsproeven stonden er op het programma. Stevige tegenstand kwam er van Kevin van Deijne, maar uiteindelijk ging Van den Brand met de beker van de Ford Fiesta Sport Trophynaar huis. De ELE Rally werd door tienduizenden toeschouwers bezocht; zo stonden 15.000 rallyliefhebbers op de klassementsproef op het Industriegebied Ekkersrijt.

De latere winnaar ging van de eerste tot de laatste klassementsproef aan de leiding van de bekende ELE Rally, die voor de 50e keer werd verreden. Zijn naaste belager, Kevin van Deijne, heeft tot aan de laatste kilometer geknokt voor wat hij waard was. Hij was de vrijdagavond begonnen met een gedoseerd tempo, maar wist al snel zijn achterstand op Van den Brand terug te brengen tot slechts 4 seconden. Vervolgens begon het stuivertje wisselen met Van Deijne. Van den Brand wist 14 keer de snelste tijd op de klokken te brengen, en Kevin 6 keer. De Fiesta-rijder wist dankzij zijn prima prestatie ook de categorie voor tweewielaangedreven auto’s te winnen en finishte bovendien op een voortreffelijke 9e plaats in het algemeen klassement.

Het team van Vacansoleil, met als rijders Henk van de Riet en Leo van de Eijk, ging ook voortvarend van start maar kende een aantal technische problemen. Zo had Henk een probleem met zijn versnellingsbak waardoor deze in de derde versnelling bleef steken. Beide rijders werden daardoor teruggeworpen in het klassement en konden geen rol van betekenis spelen in de Ford Fiesta Sport Trophy. Leo liep ook nog eens een tijdstraf van 10 minuten op.

Mats van den Brand toonde zich aan de finish erg tevreden. “Ik heb alles gegeven wat ik in mij had want ik wilde absoluut mijn thuiswedstrijd winnen. Het duel met Kevin was erg leuk en we zijn allebei tot aan de limiet gegaan. Maar we hebben allebei in de hele wedstrijd geen enkele fout gemaakt. Ik sta hier met een heel tevreden gevoel en bedank de mannen van Verkooijen Rallysport! Zij hebben gezorgd voor een perfecte Ford Fiesta en zonder hen had ik niet kunnen winnen.”

Ook Kevin was blij: “Ook ik ging ervoor om mijn thuiswedstrijd te winnen. Mats heeft heel erg sterk gereden en we hebben een mooi duel gehad. Ik ben tevreden met de tweede plaats door de manier waarop hij tot stand gekomen is. Net als Mats zijn ook wij tot het uiterste gegaan. We hebben wat geprobeerd met de afstellingen om de mogelijkheden van de Fiesta nog beter te benutten.”

MATS VAN DE BRAND WINT IN ELE RALLY 2