Slechts enkele weken na de wereldprimeur van de Maserati Levante op de Internationale Autosalon van Genève heeft Maserati de vanafprijzen van de premium SUV vrijgegeven. De prijslijst van de Levante, die dit voorjaar bij de Nederlandse Maserati-dealers arriveert, start bij € 102.529.

De nieuwe SUV van Maserati is gebaseerd op de onderstelarchitectuur van de Quattroporte en Ghibli. De techniek van de Levante is afgestemd op buitengewone prestaties, zowel op het asfalt als offroad. De wielophanging is gekoppeld aan elektrisch aangestuurde dempers en luchtvering met vijf rijniveaus. Ook beschikt de Levante over het laagste zwaartepunt van alle auto’s in dit segment, een perfecte gewichtsverdeling over de voor- en achteras (50-50 en een mechanisch sperdifferentieel achter.

MaseratiLevante1

MaseratiLevante2

MaseratiLevante5

Levante Diesel en Levante S
De Levante wordt geleverd met een 3.0-liter V6 biturbo benzinemotor met 430 pk en een 275 pk sterke 3.0-liter V6 turbodieselmotor. Beide motoren zijn gekoppeld aan de ‘Q4’ intelligente vierwielaandrijving en een 8-traps automaat. De Levante S (430 pk) heeft voor de sprint van 0 naar 100 km/h 5,2 seconden nodig, de topsnelheid bedraagt 264 km/u. De Levante Diesel (275 pk) voltooit de sprint van 0 naar 100 km/u in 6,9 seconden heeft een topsnelheid van 230 km/u.

Voor de Levante zijn twee uitrustingspakketten verkrijgbaar: het Luxury-Package en een Sport-Pack. Daarnaast biedt Maserati keuze uit een groot aantal geavanceerde rijassistentiesystemen, waaronder een adaptieve cruise control met automatische Start&Stop-functie, forward collision warning, een automatisch remassistentiesysteem en lane departure warning. Op de optielijst staan onder meer ook een dodehoeksensor, een surround view-camera en een automatisch bediende achterklep.

MaseratiLevante6

MaseratiLevante4

Nu te bestellen bij Driessen, Louwman en Munsterhuis
Prijzen van de Maserati Levante beginnen bij € 102.529 voor de Levante Diesel. De Levante S met 430 pk sterke V6 biturbo benzinemotor is te bestellen vanaf € 140.371. Dit voorjaar arriveert de Maserati Levante bij de officiële Nederlandse Maserati-dealers Driessen (Eindhoven), Louwman (Utrecht) en Munsterhuis (Hengelo).

MaseratiLevante3