Maserati brengt 100 jaar verleden, heden en toekomst tot leven gedurende Monterey Car Week op Pebble Beach Concours d’Elegance en Rolex Monterey Motorsports Reunion

Maserati vierde haar 100ste verjaardag op grootse wijze tijdens de Monterey Car Week en was bepaald geen onbekende op het beroemde Pebble Beach Concours d’Elegance, waar – in 1968 – een Maserati Mistral Coupé werd uitgeroepen tot Best of Show. Ook vandaag de dag nog is het de meest recente auto van na de oorlog die deze erkenning verdient.

In de hoedanigheid van ‘Honored Marque’ werd de 64e editie van het jaarlijkse Pebble Beach Concours d’Elegance getekend door belangrijke exemplaren uit Maserati’s eeuw aan rijke historie, waaronder – in de Maserati Centennial Racing Class – een 1954 A6GCS Spyder, een 1955 Maserati 250F Monoposto en een1956 Maserati 300S Fantuzzi Spyder. De ’54 A6GCS won de onderscheiding voor beste Granturismo vanwege zijn artistieke schoonheid en hoge prestatieniveau in een granturismo. Eén van de meest fascinerende auto’s die ooit door Pininfarina ontworpen werd, in 1954, was de A6GCS, die een waardevolle inspiratiebron vormde voor de ontwerpers van het huidige Alfieri studiemodel.

De veelgeprezen Alfieri concept 2+2 blikt vooruit op Maserati’s volgende eeuw en beleefde zijn Noordamerikaanse debuut tijdens een speciale eeuwviering op de Mazda Raceway tijdens de Rolex Monterey Motorsport Reunion, waar Maserati ook het ‘Honored Marque’ was. Tijdens de presentatie van het prachtige studiemodel verklaarde Lorenzo Ramaciotti, hoofd van Fiat Chrysler Automobile Global Design, dat “deze auto racegenen heeft”, die hij combineert met “een dosis poëzie”. De Alfieri vestigde tevens de spotlights op zijn prachtige vormen op de Concept Lawn tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance.

Tijdens de veilingen als onderdeel van de Monterey Car Week deden klassieke Maserati’s eveneens van zich spreken. Bij Bonhams waren er hoofdrollen voor een 1969 Ghibli 4.7 Spyder, die werd verkocht voor $841.000, en een 1949 Maserati A6 15000/3C Berlinetta,  die $891.000 opbracht. Bij de veiling van Gooding & Company wisselde de historische Maserati 250F, die met Sir Stirling Moss aan het stuur in 1956 op Monza naar de overwinning reed, voor $4,2 miljoen van eigenaar.

Het was een verjaardagsfeest dat een 100-jarige waardig was.

Alfieri on Pebble Beach Concept lawn Alfieri unveil w_ Peter Grady & Lorenzo Ramaciotti - Copy

Maserati 100 display at Pebble Beach

Maserati Centennial Display @ Pebble - Copy Past and Present ride together at Rolex Monterey Rolex Monterey 3 Sir Stirling Moss and Maserati 250F