De 6e editie van de tour Parijs-Modena is van start gegaan. Tijdens dit goede-doelevenement doorkruisen klanten, relaties van , sporters en liefhebbers van twee én vier wielen een aantal uitdagende bergpassen, waarbij ze hun persoonlijke grenzen verleggen, en fysieke inspanningen afwisselen met de pure gran turismo rijervaring die alleen een Maserati kan bieden.

Sportiviteit en prestaties zijn kernwaarden binnen Maserati’s DNA. Tijdens dit evenement worden die kenmerken volledig aangewend voor Rêves (http://www.reves.fr), een charitatieve instelling die ernstig zieke kinderen helpt hun dromen waar te maken. Voor dit doel trappen de 25 renners tijdens Parijs-Modena elk een euro per gereden kilometer bij elkaar.

Maserati van start in 6e editie Parijs-Modena 7

Dit jaar voert de route de deelnemers van Parijs naar Aix-en-Provence, van waaruit ze gisteren zijn vertrokken voor een 5-daagse tocht waarbij fietsen en rijden in Maserati’s elkaar afwisselen. Het peloton doorkruist de Provence, waar een uitdagende beklimming van de beroemde Mont Ventoux op het programma staat, gevolgd door de Franse Riviera en het adembenemende landschap van de Gorges du Verdon. Vervolgens komen de deelnemers aan in Toscane, en voert de tocht verder over het parcours van de ‘Eroica’ fietsroute, via enkele van de mooiste wegen van de Chianti-regio. Uiteindelijk eindigen ze in Emilia Romagna, waar de deelnemers op 6 juni finishen in Modena, bij het historische hoofdkantoor van Maserati.

Voor de 6e editie van Parijs-Modena gingen 25 deelnemers van start, waaronder Paul Belmondo, de voormalige Franse coueur en acteur, Davide Cassani, coach van het Italiaanse nationale wielerteam, én wielrenners Alessandro Ballan, Marco Velo en Niccolò Bonifazio. Ook present zijn Jose Miguel Antúnez, voormalig aanvoerder van het Spaanse nationale basketbalteam, en Michelin sterrenchef Andrea Sarri.

Maserati van start in 6e editie Parijs-Modena 8

De groep van 25 renners wordt gedurende de gehele tour gevolgd door een wagenpark van Maserati’s Levante, Ghibli en Quattoporte. De outfit van de deelnemers is ontworpen door het Maserati Centro Stile, terwijl de racefietsen voor het evenement werden geleverd door Merida Italy. Drie Maserati e-Bikes, in MC Alloy-uitvoering, zijn eveneens vertegenwoordigd. Deze e-racefietsen – volledig gebouwd in Italië – zijn uitgevoerd in een wit/blauwe look en beleven tijdens Parijs-Modena hun officiële wegdebuut. De bijzondere racefietsen zijn te bestellen via het officiële Maserati dealernetwerk.