Op vrijdag 28 februari 2014 wordt het startschot gegeven voor alweer de 37e editie van de Antwerp Classic Salon in de Antwerpen Expo. Op de grote stand van Maserati zullen zo’n 16 auto’s worden getoond, van waardevolle klassiekers tot het complete modelprogramma 2014. Met als laatste aanvulling op de getoonde auto’s de opvallende Maserati MC12 in Vitaphone-kleuren waarmee 3 keer de fameuze 24 Uren van Francorchamps is gewonnen, met onder andere onze landgenoot Eric van de Poele aan het stuur. Daarnaast zal veel aandacht van de bezoekers uitgaan naar de allernieuwste Maserati, de Ghibli.

Aanwezigheid in Antwerpen onderdeel van viering 100-jarig bestaan,
“Maserati maakt als nooit tevoren een indrukwekkende opmars door, waarbij dankzij de nieuwe Quattroporte en Ghibli wereldwijd een indrukwekkende verkoopstijging kan worden genoteerd,” aldus Laurent De Backer, Marketing & PR Manager Benelux. “Maar naast onze focus op de nieuwe modellen en de uitbreiding van ons leveringsprogramma kijken we ook naar onze geschiedenis en vieren we dit jaar ons eeuwfeest. Ik ben dan ook blij dat wij ruim zijn vertegenwoordigd op de Antwerp Classic Salon. Al onze modellen, van cabrio tot coupé en sedan, zijn gebaseerd op het begrip ‘Italiaanse sportwagen’ en die ontwerpfilosofie wordt wellicht in zijn meest ultieme vorm gesymboliseerd door de indrukwekkende Maserati MC12. Ik ben dan ook verheugd dat de bezoekers ook deze sportwagen van Maserati in Antwerpen kunnen bewonderen.”

Met deze Maserati MC12 in Vitaphone kleuren werd in 2005, 2006 en 2008 de 24 Uren van Francorchamps gewonnen. Daarnaast maken op de Maserati-stand de volgende modellen hun opwachting:250 F, 150S, 200S, 4CLT, 250S, Khamsin, Quattroporte I, Ghibli Coupé, Mistral Coupé, Bora, Indy en Mexico.

Een speciale Maserati Centennial website – www.maserati100.com – houdt vrienden, fans, klanten en verzamelaars van het merk geïnformeerd over alle activiteiten in het kader van 100 jaar Maserati.

Antwerp Classic Salon
In vier hallen, op een oppervlakte van 20.000 m2, zijn er ruim 400 expositiestands te zien met:

 

Veteran, Vintage en Classic Cars,

Exotische en Prestige Auto’s

Historic Racing en Sport Auto’s, Tuning voor Classics

Jong Classics, Vehicle Verfijning en Restauratie

Restauratie Bedrijven

Automobilia, Literatuur, Accessoires, Lifestyle, Wheels

 

Tevens zijn er zo’n 50 clubs van vintage auto’s en motoren vertegenwoordigd en wordt er een Concours d ‘Élégance georganiseerd.

De Backer sluit af: “Maserati Benelux heeft nauw samengewerkt met de organisatie en de Belgische Maserati-club om deze indrukwekkende Maserati-stand mogelijk te maken en ik hoop dat veel bezoekers de weg naar de Antwerp Classic Salon zullen vinden.”

Maserati op Antwerpse Salon 4