Afgelopen zaterdag is om 12.00u UTC (13.00 CET) de vijfde editie van de RORC Transatlantic Race – georganiseerd door de Royal Ocean Racing Club – van start gegaan. Tien boten gingen bij Lanzarote (Canarische Eilanden) van start om de Atlantische Oceaan over een afstand van 2.995 zeemijlen over te steken, met Grenada in de Caribbean als einddoel. De Maserati Multi 70 was er een van. 

Bij een Zuidwestelijke wind van 9 knopen passeerden de twee deelnemende trimarans de startlijn bijna naast elkaar: de Maserati Multi 70, enkele seconden later gevolgd door de Powerplay, de Engelse MOD 79 met aan het roer Ned Collier Wakefield. Beide boten namen in oktober ook al deel aan de Rolex Middle Sea Race.

Maserati Multi 70 van start in 5e editie RORC Transatlantic Race 10

Naast de winst in hun categorie doen beide trimarans een gooi naar het snelheidsrecord voor de multihulls. Dat record werd in 2015 gevestigd door Lloyd Thomburg, die de finishlijn met de Amerikaanse Phaedo3 na vijf dagen, 22 uur, 46 minuten en 3 seconden passeerde.

Enkele minuten voordat de Maserati Multi 70 het ruime sop koos, verklaarde schipper Giovanni Soldini: “We zijn erg blij in deze race te kunnen starten en opnieuw een MOD 70 te kunnen uitdagen; vooral een met zo’n sterke crew als die van de Powerplay. Ons team is fit en energiek: we gaan er zoals altijd maximaal voor!”

Maserati Multi 70 van start in 5e editie RORC Transatlantic Race 11

De crew van de Maserati Multi 70 bestaat voor deze regatta naast Giovanni Soldini uit zes expertzeilers: de Italianen Guido Broggi, Nico Malingri en Matteo Soldini; de Spanjaarden Carlos Hernandez Robayna en Oliver Herrera Perez; en de Fransman François Robert.

De inzet van de Maserati Multi 70 wordt ondersteund door Maserati, hoofdsponsor en naamgever van de trimaran, co-sponsor AON en de officiële kledingsponsor Ermenegildo Zegna.

Maserati Multi 70 van start in 5e editie RORC Transatlantic Race 12