Maserati heeft het uiterlijk prijsgegeven van de Levante, de eerste SUV in de ruim 100-jarige geschiedenis van het merk. Het nieuwe model completeert het bestaande modelaanbod van sedans en sportwagens, waarmee het Maserati-portfolio naast de Levante nu bestaat uit de Quattroporte, Ghibli, GranTurismo en GranCabrio.

Maserati_Levante_2_a90da

Het design van de Levante vertoont een duidelijke verwantschap met het design-DNA van Maserati en diens Italiaanse karakter. Het agressieve front introduceert voor het merk nieuwe, scherp toelopende koplampen die in twee secties zijn onderverdeeld, waarbij het bovenste deel van de lichtunit in de radiatorgrille doorloopt. Maserati’s designsignatuur komt opzij duidelijk tot uiting. De drie iconische ventilatieopeningen in de voorste flanken, de trapeziumvormige C-stijl met het ‘Saetta’ embleem en grote portierramen zonder raamstijlen. De achterzijde wordt overheerst door de smalle achterruit en gestroomlijnde vormen, beide typische elementen van een high-performance sportwagen.

Op het technische vlak is het chassis van de Levante ontworpen om de bekende, sportieve wegprestaties die alle Maserati’s kenmerken te combineren met een ongeëvenaarde handling, zelfs op een ondergrond met weinig grip, uitstekende offroadprestaties en comfort. De nieuwe SUV krijgt standaard een hoog uitrustingsniveau mee, met voor alle uitvoeringen: een geavanceerde elektronische ophanging met instelbare demping en luchtvering, ‘Q4’ intelligente all-wheel-drive en een 8-traps automaat die speciaal voor de nieuwe SUV van Maserati is ontwikkeld.

Maserati_Levante_3_c7634

Maserati_Levante_4_4deca

Voor de aandrijving vertrouwt de Levante op zowel benzine- als dieselmotoren die alle voldoen aan de Euro 6-vereisten.

De Maserati Levante wordt geproduceerd in de Mirafiori-fabriek in Turijn. De eerste modellen zijn reeds van de productielijn gerold, de Europese marktintroductie staat voor deze lente gepland. De rest van de wereld volgt later dit jaar.

Maserati_Levante_1_c561d