Eerder dit jaar vormde de Shanghai Motor Show het toneel voor het wereldwijde debuut van de Maserati Ghibli, en vanaf augustus maakt hij zijn opwachting in de showroom van de Maserati-dealers. Het merk met de Drietand lanceert de Ghibli met twee turbogeblazen 3.0-liter V6 benzinemotoren én een 3.0 V6 diesel. Deze laatste voert de prijslijst van de Ghibli aan, die begint bij € 80.376,- inclusief BTW/BPM.

De compleet nieuwe Ghibli is een heuse pionier voor Maserati. Het design van de Ghibli benadrukt de nog dynamischer rijkarakteristiek door uiterlijke stijlkenmerken te delen met de grotere Quattroporte, terwijl hij tegelijkertijd een iets agressievere visuele persoonlijkheid heeft. Het koetswerk geeft blijk van een coupéachtige designfilosofie voor de vierdeurs sedan, terwijl er sterke verwijzingen rond de grille en de koplampen van de Ghibli te bespeuren zijn.

Zakelijke sportiviteit
De grille is geïnspireerd op de huidige GranTurismo en stamt af van de klassieke A6 GCS uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Opzij wordt het profiel gedomineerd door een opvallende belijning, die ontspringt aan de traditionele Maserati ventilatieopeningen achter de voorwielen  en vervolgens naar de achterzijde doorloopt.

In het interieur onderscheidt de Ghibli zich van de Quattroporte met een eigen dashboarddesign, dat perfect tegemoet komt aan de wensen van de koper die iets sportiefs en jeugdigs wil, zonder wat dan ook in te leveren van de luxe die een Maserati te bieden heeft. De Ghibli is sportief vormgegeven en combineert dat met het ruimtelijke karakter van een zakelijke sedan.

Krachtige turbo benzinemotoren én een V6 turbodiesel
De Ghibli is per augustus leverbaar in ons land met een keuze uit twee turbogeladen 3.0-liter V6 benzinemotoren, waarvan de sterkste in de Ghibli S is gekoppeld aan het nieuwe Q4 vierwielaandrijvingsysteem, én een 3.0 V6 turbodiesel. De meest krachtige V6 benzinekrachtbron is de twin-turbo motor in de Ghibli S, met een vermogen van 301 kW (410 pk) bij 5.500 tpm en een koppel van 550 Nm bij slechts 1.750 tpm. Deze unit wordt gedeeld door de achterwielaangedreven Ghibli S en de vierwielaangedreven Ghibli S Q4. De tweede 3.0-liter V6 turbo benzinemotor voor de Ghibli beschikt niet alleen over een indrukwekkend vermogen van 243 kW (330 pk) en een koppel van 500 Nm, maar heeft een nog gunstiger verbruikscijfer van slechts 9,6 liter/100 km.

De Ghibli is tevens de eerste productieauto in de geschiedenis van het merk met de Drietand die uitgerust wordt met een dieselmotor: een 3.0 liter V6 turbodiesel. Deze zelfontbrander ontwikkelt 202 kW (275 pk) en een verpletterend koppel van 600 Nm voor een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 6,3 seconden. Daarentegen is zijn NEDC-cijfer qua brandstofverbruik minder dan 6,0 liter per 100 km.

De Ghibli is de enige auto in zijn klasse die een mechanisch limited slip differentieel standaard op alle versies heeft om de best mogelijke tractie onder alle denkbare rijomstandigheden te kunnen leveren.

Prijzen Maserati Ghibli bekend
De Maserati Ghibli is nu al te bestellen en staat vanaf augustus bij de Nederlandse Maserati-dealers Louwman Exclusive Cars (Utrecht), Driessen (Eindhoven) en Munsterhuis (Hengelo O.). Voor Maserati het moment om de officiële prijzen van de Ghibli prijs te geven:

Ghibli 3.0 V6 Diesel 202 kW (275 pk) – Vanaf € 80.376,- incl. BPM/BTW

Ghibli 3.0 V6 Bi-Turbo 243 kW (330 pk) – Vanaf € 87.831,- incl. BPM/BTW

Ghibli S 3.0 V6 Bi-Turbo 301 kW (410 pk) – Vanaf € 109.476,- incl. BPM/BTW

Ghibli S 3.0 V6 Bi-Turbo 4WD 301 kW (410 pk) – Vanaf € 114.705,- incl. BPM/BTW

Maserati Ghibli 7

Maserati Ghibli 8

Maserati Ghibli 9

Maserati Ghibli 10

Maserati Ghibli 11

Maserati Ghibli 12