Maserati Centennial tentoonstelling in Modena geopend

Nieuwe tentoonstelling blikt terug op een eeuw Maserati in het spectaculaire Enzo Ferrari Museum (MEF). De unieke expositie herbergt een kostbare collectie historische modellen en biedt bezoekers de gelegenheid de historie van Maserati opnieuw te beleven via technologie die hen het event in alle facetten laat voelen.

Vanmorgen wordt in Modena een unieke expostie geopend die geheel is gewijd aan het 100-jarig bestaan van Maserati. MASERATI 100 – A Century of Pure Italian Luxury Sports Cars brengt de geschiedenis van de Italiaanse autofabrikant in kaart via een tentoonstelling waar een aantal van van de belangrijkste straat- en raceauto’s van het merk met de drietand te bewonderen zijn, evenals een bevlogen show die bezoekers met behulp van 19 projectoren de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Maserati laat herbeleven en hen kennis laat maken met de individuen die het merk vorm hebben gegeven. De expositie, die wordt gehouden in het futuristische Enzo Ferrari Museum (MEF), op slechts een steenworp van het hoofkantoor van Maserati in Viale Ciro Menotti, loopt tot en met januari 2015. Gezien de historische waarde van de modellen die er tentoongesteld staan is dit de grootste expositie van Maserati-modellen ooit in de wereld.

De opening van de nieuwe tentoonstelling werd bijgewoond door de CEO van Maserati, Harald Wester, en de Chairman van Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo. Ze werden vergezeld door de neven Carlo en Alfieri Maserati, respectievelijk de zoons van Ettore en Ernesto Maserati, de twee broers die in 1914 samen met Alfieri Maserati de onderneming oprichtten die vandaag de dag nog steeds hun naam draagt. Eregast bij de opening was de legendarische Sir Stirling Moss, de coureur die in de jaren ’50 voor Maserati racete en ongelooflijke overwinningen voor het merk met de drietand boekte. De curator van de expositie is Adolfo Orsi jr., de kleinzoon en zoon van Adolfo en Omer Orsi, de eigenaren van Maserati tussen 1937 en 1967. De tentoonstelling wordt vanuit Maserati gecoördineerd door Luca Del Monte, de directeur public relations en media van de onderneming. De expositie wordt georganiseerd onder supervisie en leiding van Antonio Ghini, directeur van MEF en van het Ferrari Museum in Maranello.

MASERATI CENTENNIAL TENTOONSTELLING IN MODENA 5

21 Maserati’s zullen gedurende de tentoonstellingsperiode permanent te bewonderen zijn, terwijl gedurende het zes maanden durende event in totaal zo’n 30 auto’s de revue zullen passeren. Ongeveer tien auto’s zullen bij toerbeurt hun opwachting maken, waardoor ze ook tijdens de talloze andere evenementen wereldwijd te zien zullen zijn waar het 100-jarig bestaan van Maserati de komende maanden gevierd wordt. In lijn met de achtergrond van het museum kunnen bezoekers zich ook vergapen aan zeldzame Ferrari-modellen en de belangrijkste raceauto’s van Alfa Romeo uit de periode vóór de tweede wereldoorlog die door Ferrari werden gerund of voor internationale competities werden ingeschreven door de renstal die vandaag de dag nog steeds zijn naam draagt. Dit deel van de tentoonstelling bevindt zich in de grote workshop, waar Enzo’s vader aan het einde van de 19e eeuw tot aan zijn dood werkte en die nu als uitbreiding van de expositieruimte fungeert.

Tijdens de opening verklaarde de CEO van Maserat, Harald Wester: “Het 100-jarig bestaan van Maserati had niet op een beter moment in onze geschiedenis kunnen komen. Ik zeg dat omdat Maserati vandaag de dag een bruisende onderneming is, met nieuwe modellen die bijzonder populair zijn bij een alsmaar groeiend publiek en andere, toekomstige modellen zullen er voor zorgen dat we de uitdagende doelen die we hebben gesteld, gaan realiseren.”

MASERATI CENTENNIAL TENTOONSTELLING IN MODENA 6

MASERATI CENTENNIAL TENTOONSTELLING IN MODENA 7

MASERATI CENTENNIAL TENTOONSTELLING IN MODENA 8