Met het niet te stoppen momentum van 2014, het meest succesvolle jaar uit de honderdjarige geschiedenis van Maserati, presenteert het merk van de Drietand zich op de Detroit North American International Auto Show (NAIAS) 2015. In de spotlights staat de traditionele combinatie van sportieve prestaties en de ‘Made in Italy’ exclusiviteit, met tevens het wereldwijde verkooprecord in 2014.

RECORD VERKOPEN IN 2014
In 2014 verkocht Maserati zo’n 36.500 auto’s wereldwijd, een toename van 136% vergeleken met 2013 en bijna zes keer zoveel als in 2012. Op alle belangrijke markten waar Maserati actief is, werd een groei genoteerd: deze belangrijke mijlpaal werd bereikt dankzij het verkoopvolume van de Ghibli, de eerste executive sedan van het merk in het E-segment, gevolgd door de Quattroporte, het luxueuze vlaggenschip, en de exclusieve serie GranTurismo en GranCabrio sportwagens.

Maserati_2015_Detroit_auto_show_64d07

23.500 Ghiblis werden er afgeleverd terwijl het verkoopaantal voor de Quattroporte 9.500 eenheden was. Het totaal werd gecompleteerd door 3.500 eenheden van de GranTurismo en de GranCabrio.

De Amerikaanse markt, met 14.690 eenheden en een groei van 110% vergeleken met 2013, was weer de grootste markt voor Maserati in 2014. De verkopen werden omhoog gestuwd door de Ghibli en Quattroporte versies, uitgerust met de 410 pk Twin Turbo motor en Q4 all-wheel drive.

De tweede grootste markt wat verkopen betreft was China, met 9.400 verkopen en een groei van 148% vergeleken met 2013; de meest verkochte Quattroporte en Ghibli versies waren die met de 330 pk Twin Turbo-motor en achterwielaandrijving.

Ondanks de wijdverspreide economische instabiliteit liet heel Europe een enorme verkoopstijging zien van 153% vergeleken met 2013, met niet minder dan 6.360 verkopen. De meest populaire Quattroporte en Ghibli versies waren de achterwielaangedreven versies met 275 pk V6 Turbo Diesel motor.

Maserati_2015_Detroit_auto_show_Ghibli_Ermenegildo_Zegna_Edition_a8626

Ook de verkoopprestaties in de Azië-Pacific regio (exclusief China) waren excellent, met 4.000 eenheden, goed voor een verkoopstijging van 206% vergeleken met 2013.

De verkoopresultaten in het Midden Oosten waren eveneens indrukwekkend, met 2.050 verkopen en een groei van 144% vergeleken met 2013.

DE DETROIT AUTO SHOW
Op de Detroit Auto Show beleeft de exclusieve Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna Concept zijn première in Noord Amerika. Hij wordt geflankeerd door de opwindende Alfieri 2+2 concept en de weelderige en toch veelzijdige, vierwielaangedreven Maserati Quattroporte S Q4, die nu wordt aangeboden met nog meer voorzieningen waaronder nieuwe buitenkleuren, een verhoogd uitrustingsniveau en meer bekledingsopties.

De Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna Concept is de logische evolutie van de samenwerking tussen deze twee historische Italiaanse merken na de succesvolle lancering vorig jaar van de Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna Limited Edition (waarvan slechts honderd eenheden zijn geproduceerd). Nu de Ghibli de toon zet van het succes van Maserati in Noord Amerika, als het best verkopende Maserati-model in de V.S, was het de perfecte keuze voor de meest recente innovatie van een design concept.

Maserati_2015_Detroit_auto_show_3_d1d84

Het in Trivero gevestigde modehuis Ermenegildo Zegna ontwierp het op maat gemaakte concept voor de Ghibli S Q4 in nauwe samenwerking met Maserati’s design en engineering team, met gebruikmaking van unieke toepassingen op het gebied van uitrusting en materialen die nog nooit eerder zijn gebruikt. Het resultaat is een saloon met een dynamische en eigentijdse look, ontworpen voor de liefhebber van details en volledig afgestemd op hen die luxe weten te herkennen en te waarderen. De Ghibli Zegna dient om een bestaand product te vernieuwen, en is voorzien van een exclusieve, nieuwe kleur, Azzurro Astro, en 20″ wielen in een speciale kleurstelling. Het interieur is ontworpen teneinde een unieke stijlvorm en voornaamheid te bieden, met Zegna-geïnspireerde materialen en stoffen met speciale contrasterende kleurcombinaties, met gebruikmaking van het fijnste Italiaanse leer en 100% Italiaanse, natuurlijke stoffen.

De Maserati Alfieri is een baanbrekende 2+2 conceptauto die een tour over de hele wereld heeft gemaakt en daarbij veel lof heeft gekregen van verzamelaars, pers, klanten en liefhebbers. Hij is gecreëerd om het eeuwfeest van Maserati te vieren. De Alfieri is een erkenning van het stilistisch erfgoed van het merk en anticipeert op toekomstige designtrends. De Alfieri heeft een sportievere natuur dan de huidige GranTurismo, en geeft een nieuwe dimensie aan Maserati’s race DNA. Maserati heeft bevestigd dat de Alfieri coupe in 2016 zal worden geïntroduceerd, gevolgd door een Alfieri convertible.

Ook wordt op de stand in Detroit de Quattroporte S Q4 modeljaar 2015 getoond die nu leverbaar is geworden met een uitgebreidere selectie van productverbeteringen waaronder nieuwe carrosseriekleuren, een hoger uitrustingsniveau en meer bekledingsopties. Dit winterseizoen draagt de Quattroporte S Q4, uitgerust met vierwielaandrijving, in belangrijke mate bij aan de snelle groei in Noord Amerika samen met de aantrekkingskracht van de GranTurismo coupe en convertible modellen, evenals de voor een groter publiek bereikbare Ghibli sedan.

Maserati_2015_Detroit_auto_show_Alfieri_concept_48836