MAN toont een aantal primeurs op Transport Compleet in Gorinchem (4 t/m 6 september 2018), waaronder de nieuwe MAN TGX modeljaar 2018 met een volledig nieuwe achterwandinrichting.

Het nieuwe topmodel TGX 20.500 Lion500Edition is een noviteit. Natuurlijk ontbreekt ook de MAN TGE bestelwagen niet op de meest complete vakbeurs van Nederland en is in Gorinchem voor het eerst ook een speciaal actiemodel van de TGE-range te zien: de MAN TGE 3.180 Lion180Edition. Diverse innovaties in de verschillende trucklijnen zorgen voor meer efficiency en een hoger comfort- en veiligheidsniveau.MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition 13 Nieuwe motoren voor MAN TGL en TGM
MAN levert de medium trucks TGL en TGM nu met nieuwe vier- en zescilinder D08-motoren die zijn gekoppeld aan de innovatieve TipMatic-transmissie met een Idle Speed Driving-functie. Het vermogensspectrum is uitermate breed: van 118 kW/160 pk tot 235 kW/320 pk. Alle D08-motoren maken gebruik van effectieve Selective Catalytic Reduction-technology (SCR) om de emissies terug te dringen. Deze nieuwe motoren hebben een tot wel 5,5 procent lager verbruik en langere service-intervallen: tussen twee olieverversingen door kunnen de nieuwe motoren nu tot 80.000 kilometer rijden (voorheen 60.000 kilometer). Alle Euro 6-versies van de D08-motorenreeks zijn geschikt voor het gebruik van HVO (hydrogenated vegetable oil, brandstof van plantaardige oorsprong) en zijn daarmee CO2-neutraal inzetbaar.

MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition 14

Gebruiksvriendelijker en praktischer interieur
MAN denkt altijd aan de chauffeurs, die tijdens Transport Compleet in Gorinchem uiteraard van harte welkom zijn op stand. De chauffeurs zullen aangenaam verrast zijn door de aanpassingen aan het interieur van alle MAN TG-modellen. Het interieur is nu nóg gebruiksvriendelijker en praktischer dan voorheen. De slaapcabine-uitvoeringen van de MAN TGX- en TGS-modellen bieden nóg meer (opberg)ruimte. Nieuw voor de TGX-serie is het zogeheten acoustic package. Door de extra isolatie is het fluisterstil in de cabine.

MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition 15

Het nieuwe topmodel TGX 20.500 Lion500Edition
Een tweede primeur van MAN is de nieuwe TGX 20.500 XXL Lion500Edition. Dit model is de opvolger van de succesvolle TGX 20.500 LLS PerformanceLion die MAN vorig jaar op de markt bracht. De nieuwste speciale versie van de TGX die in Gorinchem op de stand staat, is een topmodel pur sang. Zo beschikt de imposante trekker over een unieke uitstraling met veel exclusieve details. Ook in technisch opzicht vormt de TGX 20.500 XXL Lion500Edition de benchmark binnen zijn klasse: hij is goed voor een vermogen van 368 kW/500 pk en het maximale koppel van 2.500 Nm is al bij 900 tpm beschikbaar. De trekker biedt de looks en het comfort van topklasse, is rondom luchtgeveerd en het GVW bedraagt 19,5 ton.

De MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition is voorzien van de D26 12,4 liter motor in de Euro 6c specificatie. De techniek is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn vermogens- en koppelcijfers, maar door de combinatie van een relatief laag voertuiggewicht, de toepassing van EfficientLine-features als EfficientCruise en EfficientRoll en de geoptimaliseerde aandrijflijn ook vanwege het opvallend lage brandstof- en AdBlue-verbruik. Een andere belangrijke efficiency-factor is de nieuwste MAN TipMatic versnellingsbak met 14 overbrengingen en vooruitstrevende technologieën als SmartShifting, HSU en de EVBec motorrem, die zeer snel schakelen mogelijk maakt.MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition 16De MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition staat borg voor ongekend comfort en exclusieve afwerking. Hij beschikt standaard over de smaakvol ingerichte XXL-cabine met een stahoogte van 2,1 meter én een diepte van 2,0 meter. Het uitstekende veercomfort is terug te voeren op de luchtgeveerde vooras, die ook bijdraagt aan de goede wegligging.

MAN levert de TGX 20.500 XXL Lion500Edition standaard met een groot aantal veiligheidspakketten. Xenonverlichting, LED-dagrijverlichting, LED-contourverlichting en LED-achterverlichting verzorgen ultiem licht en zicht, net als de optionele lampen op het dak. Daarnaast zorgen de bermlamp, mistlampen, verstralers en de afslagverlichting voor gerichte extra verlichting.

Nieuwe achterwand
Nieuw in de MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition is een achterwand met nog meer bergruimte, een magnetron, een koffiezetapparaat, LED full colour omlijsting, 230 Volt stroomvoorziening, een TV scherm en een hangmat. In plaats van een bovenbed levert MAN een volledige kastenwand tegen de achterwand van de cabine. De basis omvat drie naar boven opklapbare deuren waarachter zich in totaal maar liefst 500 liter ruimte bevindt. In ieder vak bevinden zich vier bevestigingspunten waarmee het schuiven van spullen tot twintig kilo per vak is te verhinderen. Elk vak heeft zijn eigen LED lichtpunt; het rechter vak is afsluitbaar. Aan de buitenzijde is de kastenwand omlijnd door LED ambianceverlichting die door de chauffeur met een afstandsbediening naar zijn smaak is in te stellen.

MAN brengt optioneel ook extra entertainment aan boord met, de onder de kastenwand inklapbare LED 15,6 inch TV, een DVB-T2 antenne die de chauffeur tijdens zijn rustpauzes kan gebruiken. Bij het systeem behoort een DVD/CD speler, multimedia aansluiting via USB en een CI+ aansluiting voor Pay-TV. De bediening geschiedt met een infrarood afstandsbediening en het geluid komt uit de twee stereo speakers.

Om ontspannen televisie te kunnen kijken tijdens de rust, levert MAN een speciale afneembaar TV-hangbed dat individueel door chauffeurs aanpasbaar is.

De nieuwe ACC Stop & Go van MAN is super comfortabel en veilig. MAN levert het systeem standaard op de TGX 500LionEdition en biedt het optioneel aan op de modellen met de TipMatic 12+2 transmissie.

‘Easy Driver’ acties
MAN komt naar Gorinchem met interessante ‘Easy Driver’ acties. Deze omvatten interessante kortingen op het af fabriek leverbare veiligheidspakket, het media sound pakket en het licht pakket. Zaken die het leven van de chauffeur veraangenamen zoals adaptieve cruise control, brandblusser, automatische zekeringen, hydraulische retarder, het complete mediapakket met soundsysteem, 7 inch full-colour display, bluetooth, usb-aux aansluiting en ambianceverlichting zijn extra interessant geprijsd.