• McLaren’s 3.8 liter twinturbo motor wint in categorie ‘3 tot 4 liter’
  • Efficiëntie en prestaties maken van M838T-motor maatstaf zijn klasse
  • McLaren 650S Coupé en 650S Spider te koop bij Louwman Exclusive

De M838T-motor van McLaren Automotive weet ook in 2015 de prestigieuze ‘3 tot 4 liter’-titel als Engine of the Year vast te houden. Het is de derde overwinning op rij voor de uiterst efficiënte twinturbomotor die het hart vormt van de McLaren Super Series, de 650S Coupé en 650S Spider. Beide modellen zijn te koop en te leasen bij Louwman Exclusive in Utrecht, de enige importeur en dealer van McLaren in Nederland.

Px187MjA4ODcwOS0yLTEyMDQ5ODQ1MjI=

Efficiënt
De 3.8 liter twinturbo V8-motor is ontworpen en ontwikkeld door McLaren in samenwerking met Ricardo en heeft in aanloop naar de introductie van de McLaren 650S in 2014 een aantal belangrijke wijzigingen ondergaan. Het vermogen van, zoals de naam al verklapt, 650 pk en 678 Nm koppel, maakt een acceleratie van 0 tot 100 km/u mogelijk in 3.0 seconden. Tegelijkertijd is efficiëntie minstens zo belangrijk als topprestaties: de 650S heeft een gemiddeld verbruik van 11,7 liter per 100 km (EU-cyclus)en een CO2-uitstoot van 275 g/km, waardoor het model in Noord-Amerika is vrijgesteld van slurptaks. De M838T-motor wordt in de 650S Coupé en Spider gesmeerd door Mobil 1 New Life™ 0W-40 olie. Deze hightech smeerolie heeft een speciale samenstelling van synthetische oliën en is ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de extreem hoge eisen die de motor stelt.

Onafhankelijk
De 17e editie van de International Engine of the Year-verkiezing werd gehouden op de Engine Expo 2015. De stemmen zijn verdeeld door een onafhankelijk panel van toonaangevende autojournalisten uit alle werelddelen. Over de M838T-motor zegt Tom Wilson, freelance journalist en International Engine of the Year-jurylid het volgende: “Het is gewoon niet mogelijk McLaren’s twinturbo 3.8-motor te negeren, zo overduidelijk zet deze motor zijn concurrenten op achterstand.”

Px187MjA4ODcwOS0zLTM4ODEyNzMyMw==

Technisch vernuft
Richard Farquhar, Head of Powertrain en Davide Bizzarri, Powertrain Control Manager van McLaren namen de prijs in ontvangst tijdens een op de verkiezing volgende  ceremonie in het Duitse Stuttgart. Farquhar: “Ik ben ongelofelijk trots om weer hier in Stuttgart te zijn en deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Uiteraard is dit een prestatie van het hele team van McLaren Automotive, wiens toewijding en harde werk aan dit project voor het derde jaar op rij beloond wordt. De M838T is een knap staaltje technisch vernuft en heeft McLaren grote successen gebracht. De 3 tot 4 liter categorie is en blijft een fel bevochten prijs, dus de overwinning voor de derde keer binnenhalen bevestigt dat de motor door zijn vermogen, responsiviteit en uitzonderlijke efficiëntie een benchmark is en blijft in de sportwagenwereld.”