Vier stappen naar volledig ledigen 
De gepatenteerde Low Emission-technologie van de baanbrekende ASC-aircoservicestations van WAECO heeft zijn plek veroverd in de markt. Aircoprofessionals zijn overtuigd van de milieuvriendelijke en kostenbesparende technologie.

De voordelen van het Low Emission-concept zijn duidelijk, maar de afzonderlijke processtappen bleven tot nu toe verborgen. De aircospecialist WAECO maakt het proces nu volledig zichtbaar: op het display van de ASC-servicestations met Low Emission-technologie worden nu de afzonderlijke stappen van professioneel airco-onderhoud helder en begrijpelijk getoond.

waeco_asc_display_four_steps-copy

Tot nu toe konden werkplaatsgebruikers alleen de statusindicatoren zien voor het terugwinnen van koudemiddel, vacumeren van het aircosysteem en hervullen met gerecycled koudemiddel. De beslissende stap, het volledig ledigen van de airco, werd niet weergegeven.

Met de extra ECO-indicator maakt WAECO nu de vierde processtap van het professionele aircoservicestation zichtbaar. Het gaat hierbij om de interactie tussen de vacuümpomp en de compressor en om het verzamelen van het restkoudemiddel uit de gebruikte olie in het gepatenteerde gebruikte-oliereservoir. Vanuit het reservoir wordt het verzamelde koudemiddel ook naar het interne reservoir geleid zodat bijna niets in het milieu terechtkomt en daadwerkelijk de exacte hoeveelheid teruggewonnen koudemiddel meegewogen kan worden. Dit werkt alleen als het koudemiddel dat door de vacuümpomp wordt teruggewonnen ook naar het interne reservoir wordt geleid. Door deze methode worden misinterpretaties met betrekking tot de dichtheid van het aircosysteem voorkomen, hetgeen zou kunnen leiden tot onnodig storingzoeken.

Daarnaast wordt dankzij de Low Emission-technologie van WAECO bij al het airco-onderhoud kostbaar koudemiddel bespaard, waarvan de handel, de klant en het milieu profiteren. Op deze manier blijven aircoprofessionals de concurrentie altijd een stap voor.