Met de nieuwe BMW K 1600 GTL Exclusive krijgen motortochten en -reizen een andere dimensie. Het is de ultieme BMW toermotor met een ongenaakbaar soepele zescilindermotor met een vermogen van 118 kW (160 pk). Een zeer uitgebreid pakket extra’s zoals Keyless Ride, verhogen het comfort en de veiligheid. De nieuwe BMW K 1600 GTL Exclusive staat medio maart 2014 bij de BMW Motorrad dealer voor € 34.500,-.

De uitrusting van de BMW K 1600 GTL Exclusive is ronduit indrukwekkend. Hij is voorzien van een afstandsbediening voor het alarm en deze werkt tevens voor de centrale vergrendeling van de koffers en de tankdop. ESA II, elektronisch geregelde vering en demping, dynamische tractiecontrole (DTC), BMW Motorrad ABS en Hill Start Control zijn eveneens standaard. Laatstgenoemde systeem maakt het vanuit stilstand wegrijden op een helling zeer eenvoudig. De zescilinder-in-lijn benzinemotor levert daarbij een surplus aan trekkracht. 70 procent van het maximumkoppel van 175 Nm is zelfs al bij 1.500 toeren per minuut beschikbaar. Om die kracht goed te managen kan de berijder kiezen uit drie rijmodi: ‘Rain’, ‘Road’ en ‘Dynamic’.

Primeurs
Een primeur in de wereld van motorfietsen is de ‘film’-antenne voor optimale radio-ontvangst van het audiosysteem. Deze zit geïntegreerd in de deksel van de topkoffer. Ook voor het eerst op een BMW motorfiets is Keyless Ride. Dit systeem signaleert de sleutel met transponder binnen een afstand van twee meter van de motor. Voor het ontgrendelen (inclusief stuurslot) en starten van de motor volstaat een druk op de startknop. De sleutel kan op zak blijven. De passagier heeft een extra luxe zitplaats met armsteunen en zelfs een verwarmbare rugsteun.

De BMW K 1600 GTL Exclusive is verder voorzien van adaptieve Xenonkoplampen met aanvullende LED verlichting, nieuwe LED dagrijverlichting en een extra remlicht in de topkoffer. Verder maken bandenspanningcontrole en verchroomde motorblok-beschermbeugels deel uit van de uitrusting.

Exclusieve styling
De BMW K 1600 GTL Exclusive is herkenbaar aan stylingelementen als de aluminium afdekking van de tank en het volledig verchroomde uitlaatsysteem. Ook is het instrumentarium gewijzigd met andere wijzerplaten en indirecte achtergrondverlichting. In de cockpit zijn diverse delen met chroom afgewerkt zoals de randen rond de luidsprekers in de kuip, de spiegels en het remvloeistofreservoir. De nieuwe BMW K 1600 GTL Exclusive wordt leverbaar in Mineralweiss metallic lak die fraai combineert met de verchroomde accenten, de zilverkleurige randen van de radiateur en de vlakken die in Magnesium metallic matt zijn uitgevoerd. Zadel, armsteunen en passagiersrugsteun zijn ton-sur-ton Champagne kleurig uitgevoerd.

De zeer compleet uitgeruste BMW K 1600 GTL Exclusive staat vanaf 15 maart 2014 bij de BMW Motorrad dealer voor € 34.500,-.

Lekker luxe BMW K 1600 GTL Exclusive 4

Lekker luxe BMW K 1600 GTL Exclusive 5

Lekker luxe BMW K 1600 GTL Exclusive 6