De legendarische combinatie van Andy Wallace en de Jaguar XJR-9 komen in actie, tijdens de zevende editie van de Historic Grand Prix Zandvoort (31 augustus-2 september). Wallace won in 1988 in Groep C-bolide de 24 Uur van Le Mans, samen met Johnny Dumfries en Jan Lammers.

Het is dit jaar dertig jaar geleden dat Jaguar met de XJR-9 de 24 Uur van Le Mans won – het was de zevende overwinning voor het merk bij de ‘zwaarste race ter wereld’. Voor Andy Wallace (1961) was de zege, die hij samen met Johnny Dumfries en Jan Lammers behaalde, ook bijzonder omdat het de eerste keer was dat hij de legendarische race reed.

Le Mans winnaar in actie op Historic Grand Prix Zandvoort 7

De Jaguar XJR-9
De demonstratieruns die Andy Wallace met de XJR-9 tijdens de Historic Grand Prix verzorgt, staan garant voor spektakel. Dat begint al met de typische Groep C-look van de auto, inclusief de kenmerkende bestickering. En de indrukwekkende sound van de machtige 7,0-liter V12 klinkt elke autosportfan als muziek in de oren. De 750 pk sterke motor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Met deze combinatie haalde de XJR-9 in Le Mans topsnelheden van meer dan 385 km/h. De temperatuur in de cockpit liep daarbij op tot zo’n 55 graden Celsius.

Le Mans winnaar in actie op Historic Grand Prix Zandvoort 8