Naast innovatie heeft Lancia ook een traditie hoog te houden als het gaat om design. Lancia is voor de Ypsilon en Delta wederom een samenwerking aangegaan met het Milanese MOMODESIGN. Hoe uitgesproken elegant en uitgesproken sportief hand in hand kunnen gaan, bewijzen deze twee Italiaanse merken met de Lancia Delta S by MOMODESIGN.

Een tijdloze schoonheid, dat is de Lancia Delta. Het Italiaanse modemerk MOMODESIGN, bekend van de modieuze helmen, horloges, brillen, schoenen en tassen, is dan ook met respect voor het ontwerp van de Delta te werk gegaan. De speciale serie S by MOMODESIGN is op smaakvolle details te herkennen. Zo kenmerkt het exterieur van de Delta S by MOMODESIGN zich onder meer door sportief gevormde bumpers en dorpelverbreders die in carrosseriekleur zijn uitgevoerd. Verder is gekozen voor matzwarte chroomelementen, donkere koplampen, 18-inch velgen, dubbele uitlaat in chroom en een hoogglanszwarte achterklep. Naast Zenith White, Magma Black en Zenith White/Eclipse Black two-tone zijn twee nieuwe metallic lakkleuren aan het pallet toegevoegd: Antracite Grey en two-tone Grey/Eclipse Black.

Donkerblauwe stiksels
De smaakvolle styling geldt ook voor het interieur: een bijzondere bekledingscombinatie in leder en stof voorzien van contrasterende donkerblauwe stiksels en een MOMODESIGN-logo op de rugleuning. Verder is het glossy hoogglanszwarte middenconsole voorzien van matzwarte chroomelementen, terwijl wijzerplaten in geel zijn uitgevoerd. Bovenop de al rijke standaarduitrusting van de Delta is de S by MOMODESIGN voorzien van cruisecontrol, dual-zone automatische airconditioning en elektrisch verstelbare spiegels.

Motoraanbod
De Lancia Delta S by MOMODESIGN is te bestellen met de keuze uit twee dynamische en zuinige motoren: de 1.4 16v T-Jet Bi-Fuel Ecochic turbobenzinemotor voorzien van een LPG-installatie die af-fabriek is gemonteerd. Samen met de full-size benzinetank is een actieradius van ruim 1.400 kilometer mogelijk. Daarnaast kan er gekozen worden voor de 1.6 16v MultiJet turbodieselmotor die een zeer laag brandstofverbruik combineert met een groot acceleratievermogen dankzij het koppel van 300 Nm koppel dat reeds beschikbaar is vanaf 1.500 toeren.

 

LANCIA DELTA S 10

LANCIA DELTA S 11

LANCIA DELTA S 12