Gamende aspirant-coureurs in Europa hebben nog maar twee weken de tijd om hun droom te verwezenlijken. De laatste kwalificatieronde van de NISMO PlayStation® GT Academy 2014 op Gran Turismo®6 is nu online. Op basis van de resultaten worden de winnaars per land bepaald.

PlayStation®-gamers racen in een virtuele Nissan GT-R GT3 over een superrealistische digitale weergave van het wereldberoemde circuit van Spa Francorchamps en maken kans om een echte NISMO-coureur te worden.
De vierde en laatste kwalificatieronde sluit op 16 juni. De snelste zeven Nederlandse deelnemers ontvangen een uitnodiging voor de nationale finale. Zij strijden dan tegen de winnaars van de GT Academy Challenge 2014 op Facebook en de winnaars van het Live Event. Het Live Event is op 6 juli tijdens The Masters op Circuit Park Zandvoort. Tijdens het Live Event kunnen mensen zich via een van de aanwezige PlayStation pods, rechtstreeks kwalificeren voor de nationale finale op het circuit van Spa Francorchamps op 25 en 26 juli. De 3 winnaars van de nationale finale gaan naar het GT Academy Race Camp, dat plaatsvindt op het circuit van Silverstone.

LAATSTE KWALIFICATIERONDE NISMO PS® GT ACADEMY 5

De kwalificatie op Gran Turismo® 6 bestaat uit vier ronden. Tijdens de eerste ronden konden de gamers hun vaardigheden verbeteren voordat ze hun definitieve tijd neerzetten in de laatste kwalificatieronde. De snelste tijden van ronde vier staan – gesorteerd per land – op www.gran-turismo.com/nl/academy/2014/rankings/.

Op maandag 16 juni om 8:59 uur sluit de online kwalificatie. Er is veel te winnen, want de winnaar van de GT Academy wordt in Nissans Driver Development Programme opgeleid tot coureur. Het programma is een bewezen succes: vier oud-winnaars nemen deze maand deel aan de 24-uursrace van Le Mans.

Iedereen ouder dan achttien jaar en met een Sony Entertainment Network-account, een PlayStation®3 en Gran Turismo®6 kan deelnemen aan de GT Academy-competitie. Wie geen toegang heeft tot een Playstation®3, kan via de GT Academy Challenge 2014 op Facebook of het Live Event deelnemen.

Meer informatie over de GT Academy 2014 is te vinden op diverse websites zoals:
www.facebook.com/GTAcademy, www.gran-turismo.com en www.twitter.com/GTAcademy.

LAATSTE KWALIFICATIERONDE NISMO PS® GT ACADEMY 6

LAATSTE KWALIFICATIERONDE NISMO PS® GT ACADEMY 7

LAATSTE KWALIFICATIERONDE NISMO PS® GT ACADEMY 8