Op 21 en 22 juni 2014 vindt de 11 editie van het Concours d’Elégance plaats op Paleis Het Loo. En dit jaar belooft het grootste klassiekerevenement van Nederland voorgaande edities te overtreffen. Zo krijgen de deelnemers een nog mooier podium, waaronder het ‘basse-cour’, het plein voor het paleis, dat dit jaar voor het eerst mag worden gebruikt. En het is hier waar leasemaatschappij Alphabet op zaterdag 21 juni om 12.00 uur haar derde Lease Auto van het jaar als kunstauto zal presenteren. 

Net zoals vele merken op het concours heeft Alphabet een ‘rijke’ historie opgebouwd met de verkiezing van de lease auto van het jaar. Sinds 1980 verkiest de leasemaatschappij ieder jaar een auto die zich onderscheidt op het gebied van o.a. rijeigenschappen, gebruiks- en exploitatiekosten, de dealerorganisatie en de reputatie van het merk.
Om de verkiezing een extra impuls te geven, gaf Alphabet in 2012 voor het eerst een kunstenaar de opdracht om de leaseauto van dat jaar te transformeren tot kunstobject. Tezamen met o.a. een aantal exemplaren uit de roemrijke Art Car collectie van moedermaatschappij BMW werd de ‘Lease Auto by J.P. Marsman’ gepresenteerd tijdens de tentoonstelling ‘ARTCARS’ in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Vorig jaar werd de Volvo V40 tot Lease Auto van het Jaar verkozen en werd als gevolg hiervan voorzien van een kunstuiting van de hand van Wim Heesakkers.
Dit jaar valt de eer te beurt aan de Mercedes-Benz C-klasse, Lease Auto van 2014. De kunstinterpretatie van deze auto kan geen mooier erepodium hebben dan op het basse-cour voor het paleis het Loo, omringd door de deelnemers aan het Internationale Concours. Na de onthulling zal de Mercedes gedurende het Concours te bezichtigen zijn op de stand van Alphabet, geflankeerd door de kunstcreaties van voorgaande jaren.

Kunstauto krijgt erepodium op Concours d'Elegance 4