Na de derde plaats in de Monte Carlo Rallye eerder dit jaar heeft Kris Meeke met zijn Citroën DS3 WRC tijdens de Rally van Argentinië, meetellend voor het wereldkampioenschap rally, wederom beslag gelegd op een podiumplaats. Teamgenoot Mads Østberg moest na de 12e klassementsproef opgeven door een blessure aan zijn rechterhand. Dankzij de vierde podiumfinish in vijf rally’s staat het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team stevig op de tweede plaats in de stand van het WRC bij de constructeurs.

Met de derde plaats stevig in handen sinds vrijdag legden Kris Meeke en Paul Nagle zich erop toe te volharden in hun strategie om geen fouten te maken en met de Citroën DS3 WRC voor de tweede maal dit seizoen een podiumplaats te behalen.

Mads Østberg had op de 9e KP zijn hand geblesseerd na een terugslag van het stuurwiel en hij probeerde vandaag zijn pijngrens te verleggen. Maar de pijn weerhield hem ervan de nodige snelheid aan de dag te leggen, waarna hij in overleg met het team besloot de strijd te staken.
Na deze vijfde ronde in het WRC staat Mads Østberg met 48 punten op een gedeelde derde plaats in de rankschikking voor het wereldkampioenschap rally. Kris Meeke is dankzij zijn derde plaats opgeklommen naar de zesde positie met 32 punten. Het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team heeft zijn tweede plek in het WRC bij de constructeurs verder verstevigd.

KRIS MEEKE OP EREPODIUM MET CITROËN 5

De volgende WRC-rally wordt op 6,7 en 8 juni verreden op Sardinië.

Kris Meeke: “Ik was vastbesloten om in de Rally van Argentinië een goed resultaat te boeken. Ik heb mijn uiterste best gedaan om zo nauwkeurig mogelijk te rijden en geen risico’s te nemen. Ik heb dan ook de tijd genomen om er zeker van te zijn dat ik de finish zou halen. Het was een heel moeilijke rally maar het is een fantastisch resultaat. Ik wil de overwinning graag opdragen aan iedereen in het team. Ze hebben veel vertrouwen in mij gesteld, en ik ben ze wat schuldig!”

Mads Østberg: “Gisteren, op de een na laatste klassementsproef, sloeg het stuur uit mijn handen en blesseerde ik mijn rechterhand. Ik heb geprobeerd vandaag door te rijden. Ik kon alleen met mijn linkerhand sturen, maar dat was te pijnlijk en ook te gevaarlijk. Het was niet verstandig om door te rijden. Ik heb met de teamleiding overlegd en we besloten na de eerste omloop te stoppen.”

Marek Nawarecki (waarnemend teammanager van Citroën Racing): “Het was een ongelooflijk moeilijke rally. Kris had hier nog nooit gereden. Hij kreeg de klassementsproeven goed onder de knie, maakte de goede pace notes en legde de juiste snelheid aan de dag. Toen hij eenmaal de derde plek had ingenomen slaagde hij er heel goed in die te behouden tot aan de finish. Wat Mads betreft, het eerste onderzoek wijst uit dat het niet al te serieus is. Hij zal de nodige rust in acht moeten nemen en moeten herstellen voordat de voorbereiding voor de Rally Italia Sardegna begint. Onze doelstelling is nu dat beide equipes vanaf de volgende rally op het hoge niveau blijven presteren en zich blijven mengen in de strijd om hoge klasseringen.”

KRIS MEEKE OP EREPODIUM MET CITROËN 6

KRIS MEEKE OP EREPODIUM MET CITROËN 7

KRIS MEEKE OP EREPODIUM MET CITROËN 8