De actieradius van de KONA Electric 64 kWh is vastgesteld op 484 kilometer en de range van de KONA Electric met 39 kWh-batterijpakket op 305 kilometer. Dat heeft de fabrikant vandaag bekendgemaakt, nadat de RDW de Europese typegoedkeuring heeft goedgekeurd. De actieradius is met 8 procent verbeterd dankzij de montage van nieuwe banden. Deze Michelin Primacy 4-banden zorgen niet alleen voor een lagere rolweerstand, ze bieden ook meer grip en reduceren bandengeruis aanzienlijk.

De verbetering van de actieradius valt samen met de introductie van het 2020-model van de Hyundai KONA Electric, die nu niet meer alleen in Ulsan (Korea) maar ook in de fabriek in Tsjechië wordt geproduceerd. Hyundai kan door deze extra productiecapaciteit 80.000 eenheden van de KONA Electric in Europa leveren. Voor Nederland betekent dit dat de levertijd aanzienlijk wordt verkort. Klanten die nu een KONA Electric bestellen, rijden voor de zomer in de verbeterde versie met extra actieradius.

De populaire elektrische SUV heeft niet alleen een groter bereik gekregen, hij is nu ook sneller op te laden dankzij het nieuwe 3-fase laadsysteem. Informatie is gemakkelijker af te lezen van het 10,25-inch infotainmentsysteem en de connectiviteitsmogelijkheden zijn aangescherpt met de Hyundai Bluelink-applicatie. De opgefriste KONA Electric heeft nu ook standaard het eCall-veiligheidssysteem. De KONA Electric met 64 kWh-pakket kan nu ook 100 kilogram verticale last dragen. Dat betekent dat twee elektrische fietsen op de speciale fietsendrager aan de KONA Electric kunnen worden bevestigd.

De KONA Electric komt in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en is vrijgesteld van Motorrijtuigenbelasting (MRB) tot en met 2020. De bijtelling voor zakelijk rijders is 8 procent.